Patrik jobbar som ortopedingenjör

Patrik ville ha ett stimulerande arbete, där han kunde hjälpa människor må bättre.

Patrik tog sin examen från Ortopedingenjörsprogrammet 2005. Han arbetar idag på ortopedtekniska avdelningen på Kärnsjukhuset i Skövde. Förutom en avstickare till Island på några månader, så har han varit Skövde trogen. En arbetsplats som han fick genom en VFU-placering under utbildningen.

När han får beskriva sitt arbete så säger han:

- Arbetet är mycket varierande och jag arbetar med allt från inlägg till benproteser. Ortopedingenjörsyrket är oerhört stimulerande då jag varje dag är lite av en problemlösare och uppfinnare som får hjälpa människor i olika situationer i livet.

Studietiden minns Patrik som en rolig period i livet.

- Jag har bra minnen från skolan, även om det var tuffa perioder med mycket pluggande. Stämningen i klassen var kanon och många av dem jag läste med blev vänner för livet.

Det Patrik tycker att han lärt sig under studietiden var förmågan att tänka systematiskt. Att inte bara godta att något blir fel, utan istället ta reda på varför och göra någonting åt det. Hans tips tyill blivande studenter på ortopedingenjörsprogrammet är:

- Försök att ta för dig när du är på verksamhetsförlagd utbildning, för det finns mycket att lära sig. Annars kan jag bara gratulera till ett bra yrkesval!

Sidan uppdaterad 2018-06-15

Utbildning
Sidan uppdaterad 2018-06-15
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information