style Utbildningstyp: Fristående kurs, 4 hp
event Kursstart: Inställd
place Ort: Online

Tillämpad produktionsflödessimulering, 4hp

Genom att arbeta med ett simuleringsprojekt på ditt företag och med stöd av simuleringsbaserad optimering för att lokalisera de bästa produktivitetsförbättringarna, utvecklar denna kurs dina färdigheter till nästa nivå för att implementera simuleringsprojekt som en del i det produktionstekniska arbetet.


Kursinnehåll

I denna kurs utvecklar studenten ett befintligt produktionsflöde eller designar ett nytt produktionssystem genom att använda diskret händelsestyrd simulering. Utforskande av nära optimala lösningar sker genom att tillämpa flermålsoptimering. Kursen bygger vidare på grundläggande koncept inom flödessimulering, och i huvudsak genomför studenten ett simuleringsprojekt vilket kräver datainsamling och väl utförd dokumentering för spridning av resultat i sin organisation. Följaktligen ger kursen färdigheter i att tillämpa simulering för att utvärdera produktionssystemets prestanda, vilket innefattar att utvärdera nya förbättringar genom att analysera resultat på nyckeltal såsom produktionstakt, genomflöde, ledtid, Produkter I Arbete (PIA), backlog/produktionssläp med flera. Kursen är utformad speciellt för arbetande yrkesverksamma som vill praktisera sina simuleringskunskaper på sitt företag för att vidareutveckla sin resa inom Industri 4.0. Kursen lämpar sig för roller som tekniker, ingenjörer, första linjens chefer, produktionspersonal som är tilltänkta nya roller för att bidra till att öka produktionsprestandan, produktionsplanerare, internlogistiker och många andra roller.

Kursen innehåller följande moment:

  • Utvärdering av produktionsprestanda i ett tillämpat fall
  • Analys och implementering av lämpliga produktionsstrategier
  • Design och förbättring av produktionssystem, som kan innefatta hållbarhet och underhåll, produktionsfilosofier, layout och organisatoriska lösningar
  • Insamling av indata för studie och skriva projektdokumentation

Lärare

Gary Linnéusson, universitetslektor

Avdelningen för industriell produktutveckling, produktion och design

Alternativ A) Behörighet på formella meriter

Grundläggande behörighet samt genomgången kurs Grundläggande simulering av produktionsflöden, 3,5 hp samt 2 års arbetslivserfarenhet (eller motsvarande). Sökande med akademisk examen om minst 180 hp inom Tekniska/Naturvetenskapliga området medges dispens från kravet på arbetslivserfarenhet.

För att vi ska kunna bedöma din behörighet är det mycket viktigt att du direkt när du gör din anmälan laddar upp följande dokument:

Dokumenten laddas upp på Antagning.se / Mina sidor / Meriter / Dokumentuppladdning


Antingen söker du på alternativ A) särskild behörighet enligt ovan eller söker du enligt alternativ B) validering av reell kompetens enligt nedan:


Alternativ B) Behörighet genom validering av reell kompetens

Här görs en bedömning (validering) av kompetens utifrån både formella meriter (betyg och examensbevis) och arbetslivserfarenhet. Bedömningen görs för att avgöra om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.

För att vi ska kunna validera, laddar du upp följande dokument:
CV innehållande

Dokumenten laddas upp på Antagning.se / Mina sidor / Meriter / Dokumentuppladdning


Har du frågor eller behöver hjälp med din ansökan, tveka inte att kontakta oss:

Madelene Zetterlind Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Stefan Brolin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Utbildningen ges vid: Tekniska Högskolan
verified_user Behörighet: Grundläggande behörighet samt genomgången kurs Grundläggande simulering av produktionsflöden, 3,5 hp samt 2 års arbetslivserfarenhet (eller motsvarande). Sökande med akademisk examen om minst 180 hp inom Tekniska/Naturvetenskapliga området medges dispens från kravet på arbetslivserfarenhet.
event Kursstart: Vecka 36, 2023
place Ort: Online
rotate_right Studietakt: 33%
clear_all Nivå: Grundnivå
data_usage Omfattning: 8 veckor
language Språk: Engelska

Kursansvarig

Jönköping - den moderna studentstaden

Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.

Läs mer om studentlivet i Jönköping.

Flygfoto över Jönköping

Kontakta ossKontaktpersoner