Bra stämning och studiero

Martin Berggren visste tidigt att han ville bli lärare. Svårare var det att välja inriktning, men till slut fastnade han för lärare åk 1-3.

Martin, student

– I den åldern är barn ofta nyfikna och sugna på att lära sig nya saker. Att man då får vara med och boosta det intresset är väldigt spännande, säger Martin.

Ursprungligen kommer Martin från Norrköping och valde mellan hemstaden och Jönköping när han skulle bestämma var han ville plugga. Valet föll på Jönköping, vilket han inte ångrar en sekund.

– Jag tycker jättebra om Jönköping, det är en väldigt fin och rolig stad.

Martin har mycket grupparbeten och träffar ofta grupperna på skolan. Favoritstället att diskutera uppgifter är de röda fåtöljerna i entréhallen vid fiket. Ska Martin plugga på egen hand väljer han gärna biblioteket.
Det är ett bra ställe att sitta på en längre tid.

– Det är bra stämning, en mysig miljö som känns lugn och trygg. Jag har lätt att fokusera där och det finns inget att bli distraherad av. Ska man plugga hemma är det ju mycket annat som vill ha uppmärksamhet. Det blir liksom lite mer gjort när man är i skolan.

Martin uppmuntrar fler killar att söka lärarutbildningen.

– Jag har valt att läsa till 1-3-lärare för att det är något jag verkligen vill och tycker är roligt. Om det dessutom är normbrytande är jag bara glad. Sen får man ju lätt jobb som kille och grundskollärare!

Sidan uppdaterad