Studier och löpning ger ett skönt flow i tillvaron

Adam Jäderkvist är 22 år och läser Grundlärare med inriktning mot arbete i fritidshem. Hans mål är att i framtiden jobba inom skolverksamheten. Och, så klart, även bli en bättre distanslöpare.

Adam, student, i Campus Arena med en boll i händerna

– Jag har vikarierat en del inom skolverksamheten och när jag kom till fritidshemmet i Vaggeryd kändes det så rätt. Jönköping University ligger nära där jag bor och för mig var JU det självklara valet då jag har sambo och två hundar.

Adam säger att utbildningen är mycket roligare än vad han först trodde och att han i dag har en helt annan bild av högskolan jämfört med innan.
– Att studera är en väldigt lärorik och spännande upplevelse. Särskilt VFU-perioderna (verksamhetsförlagd utbildning) som har varit det mest spännande i utbildningen. Man lär sig så otroligt mycket från människorna ute i verksamheten som verkligen litar, stödjer och hjälper oss studenter att utvecklas i yrkesrollen. Eftersom det ges så mycket VFU i utbildningen så förbereds man inför den kommande yrkesrollen och
växer hela tiden också som person.

Utöver sambo, hundar och studier är Adams stora passion att springa, vilket han försöker hinna med så mycket det bara går.
– Jag satsar på distanslöpning och jag tycker att det funkar bra med studierna. Allt handlar ju om var man vill spendera sin tid och hur mycket. Mina kommande mål är Göteborgsvarvet där jag vill få en bättre tid och Lidingö som blir ett nytt lopp och en utmaning.


Sidan uppdaterad