Kunskaperna fördjupas i kontakten med arbetslivet

Victor jobbar som E-commerce distribution manager på H&M, en roll han känner att han var väl förberedd för efter sina studier på JU.

Victor, före detta student

– Min huvuduppgift nu är att, tillsammans med mitt team,
säkerställa att vi kan möta eller helst överträffa kundernas krav på leveranser när de handlat från H&M:s onlinebutiker. Vi jobbar hårt med att hitta miljövänliga leveransalternativ som är kostnadseffektiva och snabba. Min roll är väldigt korsfunktionell och internationell.

JU är, enligt Victor en verklighetsanpassad högskola, med god kontakt mellan såväl studenter och lärare, som mellan högskolan och näringslivet.

– JU:s goda möjligheter till utlandsstudier och näringslivskontakt stärker studenternas möjlighet att bli attraktiva på arbetsmarknaden.

– Jag var i Milwaukee, USA samt Hong Kong och Guangzhou, Kina. Jag skulle rekommendera alla att ta chansen att studera utomlands. Det ger ovärderlig kunskap som inte går att läsa sig till i böcker. Att få leva i en annan kultur är verkligen spännande
och lärorikt. Det är en möjlighet att förbereda sig för kommande arbetsliv i en internationell miljö och läsa nya spännande ämnen.

Under sin tid som student såg Victor till att skaffa sig erfarenheter av olika slag, och han ger andra rådet att göra detsamma.

– Om du inte bestämt dig för exakt vad du vill jobba med i framtiden, ta in all kunskap, även de ämnen du inte tror att du kommer ha direkt nytta av. Har du möjlighet, försök även hitta extrajobb inom ditt studieområde och applicera den kunskap du fått från högskolan på ditt jobb, oavsett vad du jobbar med; du kommer bli förvånad över hur lätt det är att hitta kopplingar mellan arbetslivet och studierna. Till sist, glöm inte att ha kul, umgås med nya vänner och engagera dig i föreningar!

Sidan uppdaterad