Platschef – Bygg och anläggning, Malmö

Yh-utbildning som kombinerar teori och praktik – i samarbete med branschen. 1 år, 200 Yhp

Studieort: Malmö

Programstart: Hösten 2020

Till ansökan (öppnar 16 mars)

Som platschef inom bygg och anläggning har du den centrala rollen i alla typer av byggprojekt. Utbildningen vänder sig till dig som redan har erfarenhet av att jobba som arbetsledare och vill utvecklas vidare i karriären.

Jobbet som platschef inom byggindustrin är ett varierande yrke som erbjuder många vidare utvecklingsmöjligheter och en bra arbetsmarknad. Utbildningen är utformad i nära samarbete med den regionala byggindustrin för att möta branschens behov. I utbildningens ledningsgrupp ingår representanter från bl a: Byggmästar´n i Skåne, NCC, NIMAB, Servicekuben, Skanska, PEAB, Thage & Söner, Ledarna, Byggföretagen samt Tekniska Högskolan i Jönköping. De lokala medlemsföretagen inom Byggföretagen Syd är viktiga samarbetspartners i arbetet med att säkerställa kvaliteten i utbildningen. Utbildningen kommer att ge dig en djup förståelse för de olika processerna byggproduktion och förbereder dig för ett framtida jobb som platschef. Eftersom utbildningen avser kompetensutveckling för redan yrkesverksamma går den också att kombinera med ditt nuvarande arbete .

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är Yh-utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. 35 procent av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Vi gör också spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar från branschprofiler.

När du söker till den här utbildningen, så tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen. Mer om hur det fungerar kan du läsa under Antagningöppnas i nytt fönster.

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

Läs merLäs mindre

Utbildningsort

Tekniska Högskolan i Jönköping är ansvarig utbildningssamordnare. Utbildningen genomförs i samarbete med Byggföretagen (tidigare Sveriges Byggindustrier) och är förlagd till deras lokaler i centrala Malmö.

Praktik

Utbildningen omfattar även praktiska moment i form av praktik ute på ett företag (LIA, Lärande i arbete).

Efter utbildning

Efter avslutad utbildning har du kompetensen att arbeta som platschef inom bygg- och anläggningssektorn.

Mer information

 • Läs mer om utbildningen hos Byggföretagen.

Omfattning:

40 veckor

Nivå:

Yrkeshögskoleutbildning

Studietakt:

Helfart

Ort:

Jönköping

Studieform:

Campusförlagd samt Lärande i arbete (LIA)

Språk:

Svenska

Programstart:

24 Augusti 2020

Sista anmälan:

15 april 2020

Behörighet:

Grundläggande behörighet, samt lägst betyget E (eller motsvarande kunskaper) i:

 • Bygg och anläggning 1, 200p, och
 • Bygg och anläggning 2, 200p

Samt: Yrkeserfarenhet motsvarande 3 års heltid inom:

 • Arbetsledare, bygg/anläggning, eller
 • Byggledare, bygg/anläggning, eller
 • Projektledare, bygg/anläggning

Om du inte uppfyller behörighetskraven har vi möjlighet att göra en individuell prövning av dina meriter.

Urval

Särskilt urvalsprov

Examen

Yrkeshögskoleexamen

 • Platschef i ett byggprojekt, 30 Yhp
 • Anbudsansvar, 40 Yhp
 • LIA 1, 30 Yhp
 • Förberedelseansvar, 30 Yhp
 • Produktionsansvar, 30 Yhp
 • LIA 2, 40 Yhp
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information