Forskare vid Jönköping University kan publicera sig open access utan kostnad i tidskrifter som ingår i Mark Allen Healthcare.

Detta är möjligt i och med att Jönköping University deltar i ett nationellt avtal med Mark Allen Healthcare. Avtalet gäller för närvarande under 2021.

Vilka tidskrifter ingår i avtalet?

Avtalet omfattar för nuvarande 17 tidskrifter inom hälsovårdsområdet. 

Vem kan utnyttja avtalet?

För att kunna utnyttja tjänsten ska du vara corresponding author till artikeln samt vara affilierad till Jönköping University och ange affilieringen i artikelns författaruppgifter.

Corresponding author är den huvudansvarige författaren, det vill säga den person som skickar in manuskriptet och sköter kontakten med förlaget i samband med publiceringen.

Du måste använda en rabattkod (promotion code) för att kunna utnyttja avtalet. Ta kontakt med Stefan Carlstein eller Erik Åkesson vid Högskolebiblioteket för att få en sådan.

Hur går jag tillväga?

  • Du skickar in din artikel och kommer att bli tillfrågad om du vill publicera open access. Välj då ”Yes”.
  • När din artikel accepterats får du ett mejl från förlaget med en länk till en betalningssida. OBS! Innan du går vidare behöver du kontakta biblioteket för att få en rabattkod. Den behöver du i nästföljande steg. Se kontaktvägar under rubriken "Vem kan utnyttja avtalet?" ovanför.
  • Öppna länken i mejlet från förlaget och klicka på ”Apply Discounts”.
  • Fyll i din rabattkod i rutan för ”promo code”.
  • Klicka på ”Apply Discounts”.
  • Totalsumman ska nu ha uppdaterats till 0.00 GBP.
  • Klicka på ”Payment Options” och logga in (om du redan har ett konto hos Copyright Clearance Centre) eller registrera dig. När du loggat in kan du slutföra genom att klicka på ”Next” och fortsätta till bekräftelsen.

Här är förlagets beskrivning av processen. Pdf, 441.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Licensen för artikeln är en Creative Commons-licens av typen CC BY:

CC BY = BY står för “erkännande” i det här fallet. Anger man CC BY innebär det ”att du, som upphovsman, tillåter andra att använda, sprida, göra om, modifiera och bygga vidare på ditt verk, även i kommersiella sammanhang. De som använder dina Creative Commons licensierade verk ska uppge att det är du som är upphovsman, när de använder, bearbetar eller sprider ditt verk.”

Läs mer om Creative Commons-licenserna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..