Events in English
jan
feb
mar
apr
may
jun
jul
aug
sep
oct
nov
dec

November

Offentliga föreläsningar - Digitalt utanförskap ? en generationsfråga?

25 november - 25 november

18:30 - 19:30

Hc113 (Högskolan för lärande och kommunikation)

<p><strong>Torsdag den 25 november klockan 18.30 &auml;r du v&auml;lkommen till sal Hc113, entr&eacute;plan p&aring; H&ouml;gskolan f&ouml;r l&auml;rande och kommunikation f&ouml;r att lyssna p&aring;&nbsp;Ulli Samuelsson, lektor i pedagogik, f&ouml;rel&auml;sa om Digitalt utanf&ouml;rskap.</strong></p><p>Digital inkompetens och bristande tillg&aring;ng till olika digitala samh&auml;llstj&auml;nster, det m&aring;ste v&auml;l &auml;nd&aring; vara ett &ouml;verg&aring;ende problem? Snart har samtliga &auml;ldre svenskar tillg&aring;ng till internet via smarta mobiler eller surfplattor, och nationell statistik visar att det digitala utanf&ouml;rskapet minskar. Under pandemin har ocks&aring; anv&auml;ndningen av digitala tj&auml;nster &ouml;kat, vilket borde visa att m&ouml;jligheten till digital delaktighet &auml;r stor n&auml;r vardagen s&aring; kr&auml;ver. Men &auml;r det verkligen s&aring; enkelt som ett &ouml;verg&aring;ende problem och vad ser vi om vi tittar n&auml;rmare p&aring; det digitala utanf&ouml;rskapet i Sverige?</p><p>F&ouml;rel&auml;sningsserien samarrangeras med Folkuniversitetet. Ingen f&ouml;ranm&auml;lan kr&auml;vs och alltid fri entr&eacute;.</p><p>F&ouml;rel&auml;sningan livestreamas ocks&aring; via&nbsp;<a href="http://ju.se/offentliga">ju.se/offentliga</a></p>
25 november - 25 november
18:30 - 19:30

Location

Hc113 (Högskolan för lärande och kommunikation)


Link

Offentliga föreläsningar - Digitalt utanförskap ? en generationsfråga?

Torsdag den 25 november klockan 18.30 är du välkommen till sal Hc113, entréplan på Högskolan för lärande och kommunikation för att lyssna på Ulli Samuelsson, lektor i pedagogik, föreläsa om Digitalt utanförskap.

Digital inkompetens och bristande tillgång till olika digitala samhällstjänster, det måste väl ändå vara ett övergående problem? Snart har samtliga äldre svenskar tillgång till internet via smarta mobiler eller surfplattor, och nationell statistik visar att det digitala utanförskapet minskar. Under pandemin har också användningen av digitala tjänster ökat, vilket borde visa att möjligheten till digital delaktighet är stor när vardagen så kräver. Men är det verkligen så enkelt som ett övergående problem och vad ser vi om vi tittar närmare på det digitala utanförskapet i Sverige?

Föreläsningsserien samarrangeras med Folkuniversitetet. Ingen föranmälan krävs och alltid fri entré.

Föreläsningan livestreamas också via ju.se/offentliga


Organizer: Centre for Entrepreneurship and Spatial Economics