Frida Lygnegård finalist i Forskar Grand Prix 2019

Frida LygnegårdFörstora bilden

Frida Lygnegård

Frida Lygnegård, lektor vid Avdelningen för rehabilitering och en av forskarna inom LoRDIA-projeket är en av finalisterna i Forskar Grand Prix 2019.

Forskar Grand Prix är Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare. De medverkande tävlar om vem som gör den mest inspirerande och begripliga presentationen av sin forskning på fyra minuter. Tävlingen som pågått sedan 2012 samordnas av föreningen Vetenskap & Allmänhet och arrangeras tillsammans med forskningsråden Formas, Forte, Vinnova och Vetenskapsrådet.

-Det känns jätteroligt att vara en av finalisterna, jag kvalificerade mig genom den öppna onlineansökan som brukar kallas för N.Ö.R.D, vilket står för Nationell Öppen Rikstäckande Deltävling, berättar Frida Lygnegård.

Frida Lygnegårds forskning handlar om vad som påverkar ungdomars känsla av delaktighet. I Fridas doktorsavhandling beskriver hon hur ungdomar som följer grund- och grundsärskolans läroplan skattar sin delaktighet i aktiviteter, både i och utanför skolan samt vad som påverkar deras upplevelse av delaktighet.

-Att presentera sin forskning på fyra minuter är verkligen en utmaning men som finalist får jag coachning för att utveckla min presentation vilket jag kommer att ha nytta av i många andra sammanhang. Det är en ära att ha kommit till finalen och jag ser det som en fin möjlighet att lyfta ungdomarna som har bidragit med sin tid att svara på frågor i projektet och även att visa finansiärer och allmänheten hur forskningsmedlen jag fått har använts, berättar Frida Lygnegård.

Finalen avgörs den 26 november 2019 på Nalen i Stockholm, då de sammanlagt åtta finalisterna får presentera sin forskning framför både en jury och storpublik.

2019-11-19