Disputation på JTH.

Rahel Kebede godkändes den 20 september för sin doktorsavhandling på JTH. Här är hon i samtal med sin opponent under disputationen, docent Pieter Pauwels från Eindhoven University of Technology i Holland.

Bildspel från två disputationer på JTH

Det har varit två disputationer på JTH i september månad och både Dinesh Sundaram och Rahel Kebede försvarade framgångsrikt sina doktorsavhandlingar. Se bildspel här nedan.

- Jag var lättad efteråt och känner tacksamhet till JTH och specifikt avdelningen för byggnadsteknik och belysningsvetenskap, för möjligheten att forska inom ett så intressant område", säger Rahel Kebede, som disputerade den 20 september.

Hennes doktorsavhandling har titeln "Ontology and Knowledge Graph-Based Product Data Representation for Sustainable Buildings – A Case of Data Integration and Digital Product Passport".

BIM-plattformar

Rahels forskning fokuserar på ontologi och kunskapsgrafbaserad produktdatarepresentation, med tonvikt på automatiserad integrering av produktdata i Building Information Modeling (BIM)-plattformar och utvecklingen av Digital Product Passports (DPP) för att stödja en cirkulär ekonomi inom den byggda miljön.

Opponent till Rahel Kebedes var docent Pieter Pauwels, Einhoven University of Technology, Nederländerna.

Läs Rahel Kebedes avhandling här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fenomen som påverkar värme- och masstransporten

Dinesh Sundarams försvarade sin doktorsavhandling "Gas Evolution and Transport in Foundry Sands" den 12 september. Han har studerat fenomenen som påverkar värme- och masstransporten till följd av gaser som genereras från gjuteriblandningar. Detta med hjälp av nyutvecklade experimentella tekniker i kombination med verktyg för karakterisering av porösa material.

- Min avhandling riktar sig i första hand till den svenska gjuteriindustrin. Under hela tiden för avhandlingen har vi haft ett nära samarbete med industriella partners och vi ser goda möjligheter för att den ska kunna användas för att förbättra produktionen av gjutna produkter, säger Dinesh Sundaram.

Han tyckte det var spännande att försvara sin forskning och var väldigt glad och lättad efter att ha blivit godkänd för sin avhandling.

Dinesh Sundarams opponent under disputationen var Professor Michal Szucki från Freiberg University of Mining & Technology, Tyskland.

Läs Dinesh Sundarams avhandling här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2024-09-27