SPARK

Kunskapsintensiv produktframtagning

Events

SPS 2020 - Swedish Production Symposium

9th Swedish Production Symposium 21-24 April 2020 in Jönköping, Sweden.

For more information, please visit sps2020.se/

SPARK2019

Välkommen till SPARKs årliga konferens – ett forum där näringsliv, akademi och offentliga aktörer möts för att diskutera hur vi tillsammans kan stärka konkurrenskraften hos regionens tillverkningsföretag.

När? 25 april, 08.30-16.30

Var? Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping

Sista datum för anmälan är den 19 april.

Moderator: Jonas Gallneby

Övrigt: Konferensen är på svenska.

Medverkande i programmet:

Agneta Marell

Mats Jackson

Mats Lewan 

PROGRAM


08.30 Registrering, fika och mingel i vår projektutställning

Kom i tid och mingla i projektutställningen i Arkaden (entréhallen till Högskolan för lärande och kommunikation). Där har du möjlighet att träffa forskare inom SPARK som berättar om sina forsknings- och utbildningsaktiviteter inom kunskapsintensiv produktframtagning.

10.00 Välkommen och inledning

Jonas Gallneby välkomnar. Rektor Agneta Marell och SPARKs programchef Mats Jackson inleder dagen i JU-aulan.

10.15 Digitalisering 2.0

Mats Lewan, författare och forskningsanalytiker, håller en inspirationsföreläsning kring digitaliseringens andra våg. Med en bakgrund som mångårig teknikreporter och civilingenjör med en djup kunskap om innovation, visar han hur teknik och digitalisering förändrar förutsättningarna för allt. Läs mer om Mats Lewan här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

11.00 Strategiska satsningar inom SPARK

Vi gör nedslag i några av de strategiska satsningar som Jönköping University gör för att bygga en mötesplats där högskolan, näringsliv och offentlig sektor kan sprida ny kunskap.

11.30 SPARK Award

Vi presenterar årets vinnare av SPARK Award. Priset delas ut till projekt inom SPARK som har visat prov på att utmärkt samarbete med sina företagspartner.


12.00 Lunch i Orangeriet och projektutställning

13.00 -15:00

  • Digital transformation – Innebörd, exempel och metod (Projektet Transform to AAA)

Digitalisering är på de flestas läppar idag, men vad innebär egentligen en digital transformation? Är det fläckvis automatisering av olika delar av verksamheter eller en mer genomgripande och omvälvande förändringsprocess och hur kan man gå tillväga?”, det kommer Kurt Sandkuhl, Professor i informationsteknik, berätta mer om.

  • Thule - Ett exempel på lyckad forskning i samverkan

10 år av nära samarbete mellan Thule och JU ledde till utveckling och implementering av datorsystem för att hjälpa/stödja ingenjörer när man utvecklar nya varianter av takräcken anpassade till nya bilmodeller på den globala marknaden - Joel Johansson, Universitetslektor vid Tekniska Högskolan i Jönköping.  Klicka här för att läsa mer.PDF

  • Innovation Runway - Entreprenörssoffa på scenen

En innovationsfabrik som producerar nya perspektiv och smarta lösningar. Företag med drivkraft och tillväxtvilja berättar om hur Innovation Runway gör skillnad i deras innovationsarbete. Carola Öberg (Projektledare, Innovation Runway), Sofia Davidsson och Tomas Hagwall (Affärsutvecklare, Science Park), Conny Norman (VD, Normans - Robowaste AB), Annika Sundström (Projektledare, Mullmäster AB), Glenn Abrahamsson (VD, Q-tech AB).

14:30-15:00

  • Kommande satsningar inom SPARK
15.00-16.30 After SPARK i Orangeriet

Stanna kvar en stund för mingel och nätverkande med forskare och företagsrepresentanter.

Varmt välkommen!

 

 

 

Sidan uppdaterad 2019-05-17

Sidan uppdaterad 2018-03-05
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information