Amjad Almusaed huvudredaktör för bok om hållbara städer

Amjad Almusaed, universitetslektor på JTH.

Amjad Almusaed, universitetslektor på Tekniska Högskolan vid Jönköping University, är huvudredaktör, granskare och huvudförfattare till två kapitel i boken ”Sustainable Housing".

Amjad Almusaed, universitetslektor på Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University (JU), är huvudredaktör till boken ”Sustainable Housing.” Boken analyserar problem och möjligheter med att skapa hållbara städer och hitta nya lösningar i urbana miljöer.

Forskare från 21 universitet runt om i världen har bidragit till boken, som innehåller den senaste forskningen om hållbara bostäder. Det är en ny open access, peer-reviewed kunskapssamling som indixeras i WEB of sciense. Amjad Almusaed är huvudförfattare till två kapitel i boken samt huvudredaktör och granskare.

Internationella experter analyserar i boken vikten av hållbart boende och tar upp praktiska fall och erfarenheter på det temat.

- Hållbarhet har blivit den drivande faktorn för skapandet av nya städer. Det börjar med lagstiftning och slutar med utformning av bostäder, säger Amjad Almusaed.

Boken finns både tryckt och digital form och den senare var i slutet av mars uppe i drygt 1 700 nedladdningar.

Boken ”Sustainable Housing.

Forskare från 21 universitet runt om i världen har bidragit till boken "Sustainable Housing", som innehåller den senaste forskningen om hållbara bostäder.

2022-03-28