Civilingenjörsstudenter besökte fyra företag

Studenter på studiebesök på ett företag.

Omkring 30 JTH-studenter deltog i Industriresan.

Ett 30-tal civilingenjörsstudenter från JTH besökte den 5-6 april fyra företag i Värnamo och Gislaveds kommuner genom Industriresan, som anordnas av JTH och Campus Värnamo.

JTH-studenterna Ida Lund och Frida Larsen.

Ida Lund och Frida Larsen tyckte det var roligt att under Industriresan.få veta mer om företagens olika produkter.

- Det är bra att studenter får komma ut och se moderna industrier i verkligheten. Generellt hoppas vi att det ska väcka ett intresse hos dem för att arbeta inom industrin, hos oss eller någon annan, säger Erik Forsberg, vd för Delex Teknik i Forsheda, som var ett av företagen i vårens upplaga av Industriresa.

Studenterna, som läser andra året av programmet Civilingenjör: Industriell produktframtagning på JTH, besökte även Hörle Wire, AXJO Plastics i Gislaved och TrioWorld i Smålandsstenar samt Hylténs Industrimuseum i Gnosjö. Som avslutning på Industriresan fick de utföra teknikrelaterade utmaningar med gymnasieelever på Gummifabriken i Värnamo.

Gynnar både studenterna och företagen

Industriresan gynnar både studenterna, som får inblick i företagen, och den lokala industrin, som får möjlighet att träffa och knyta till sig blivande civilingenjörer. Ida Lund och Frida Larsen var två av studenterna som deltog i Industriresan och de tycker att det var två roliga och givande dagar.

- Det var roligt att få se hela produktionskedjan på företagen och hur digitaliserade de är. Vi fick ett väldigt bra mottagande och de gjorde ett bra intryck på oss, säger Frida Larsen.De tyckte det var motiverande att besöka företagen eftersom de mycket väl kan komma att jobba inom industrin framöver.- Det blir mer påtagligt när man får komma ut och själv se de olika verksamheterna. Det är också ett bra sätt för oss att se vilka företag vi är intresserade av till praktik och jobb, säger Ida Lund.

"Det gör dem attraktiva som arbetsgivare"

Företagens stora fokus på hållbarhet gjorde intryck på Frida och Ida.

- Det känns bra för oss att de har ett omfattande hållbarhetstänk. Det gör dem attraktiva som arbetsgivare, säger Frida Larsen.

JTH-studenter på studiebesök på ett företag.

Studenterna fick följa produktionen på företagen.

2022-04-14