Hållbarhet i fokus på årets SPARK-konferens

Panoramabild över Jönköping University.

SPARK-konferens är en mötesplats där näringslivet, akademin och offentliga aktörer möts för att diskutera hur man tillsammans kan stärka konkurrenskraften hos regionens tillverkningsföretag. Årets konferens har hållbarhet i fokus.

Årets SPARK-konferens den 21 april på Jönköping University (JU) har temat ”Hållbar industriell utveckling – klimatomställning”.

- SPARK-konferensen är en viktig plattform för näringslivet för att nå ut till framtidens medarbetare och visa att hållbarhet är centralt för framtidens företag, säger Jonas Willaredt, Hållbarhetsdirektör på Husqvarna.

Årets SPARK-konferens som äger rum på Högskolan för lärande och kommunikation på Jönköping University inleds av Mats Jackson, prorektor vid JU och ordförande för SPARK, Salem Seifeddine, programchef, SPARK och Linda Bergqvist, samverkanschef, SPARK.

- Vi vill lära oss mer om företagens klimatutmaningar för att se hur vi kan bidra till deras klimatomställningsarbete. Vi finns här för att bygga broar mellan högskolan och industrin, säger Salem Seifeddine.

Ytterligare steg framåt

Han och Linda Bergqvist menar att årets tema ligger helt rätt i tiden och att Jönköping University tillsammans med regionens företag industrin nu är redo för att ta ytterligare steg framåt för en mer hållbar framtid.

- Vi ska tillsammans leverera hållbara lösningar som stödjer dem i deras strävan mot ett utsläpp på nära noll, säger Salem Seifeddine.

Ett övergripande syfte med SPARK-konferensen är driva frågan hur konkurrenskraften hos regionens tillverkningsföretag kan stärkas. Under SPARK-konferensen kommer representanter från Combitech, Falks Metall, Husqvarna och Scania samt forskare från Tekniska Högskolan vid Jönköping University att redogöra för vilka hållbarhetsutmaningar de står inför och hur de jobbar med dem.

"Finns lösningar på flera av utmaningarna"

- Det är viktigt att visa att det redan nu finns lösningar på flera av utmaningarna för en hållbar utveckling, säger Jonas Willaredt, Hållbarhetsdirektör på Husqvarna, en av fyra key note speaker’s under SPARK-konferensen.

Han tycker det är inspirerande och spännande att vara en av talarna på konferensen och att årets tema stämmer väl in i Husqvarnas övergripande hållbarhetsstrategi för att nå netto noll utsläpp.

Läs mer om SPARK-konferensen och se programmet till konferensen här Öppnas i nytt fönster.

Läs mer om SPARK här Öppnas i nytt fönster.

2022-04-20