Studenter nätverkade med företag

Emma Jönsson, Annie Gustavsson och Jonna Wadsten i samtal med Andreas Lanz, vd på Axelent Soulutions.

Emma Jönsson, Annie Gustavsson och Jonna Wadsten som läser sista året av logistik och ledning på JTH i samtal med Andreas Lanz, vd på Axelent Soulutions.

Den 9 maj hölls mingeleventet pre-Karriärum på Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University, där ett 50-tal ingenjörsstudenter nätverkade med omkring 20 företagsrepresentanter.

Näringslivsdagen Karriärum som hålls i november varje år på JTH har cirka 100 utställande företag och 1 500 besökare. Där söker studenter praktikplats, examensarbete och extrajobb. Pre-Karriärum är ett mingelevent i mindre format, men med samma syfte.

Maria Lönn, affärsområdeschef på Randstad Engineering, rådde JTH-studenterna att vara nyfikna och ta varje möjlighet att interagera med industrin. Hon redovisade vad arbetstagare i Sverige värdesätter mest med ett jobb och på första plats kom en trevlig arbetsmiljö följt av intressanta arbetsuppgifter och en bra balans mellan jobb och fritid.

”Ett bra sätt att få kontakt med företag”

Gustav Persson som läser andra året på programmet mjukvaruutveckling och mobila plattformar på JTH var på mingeleventet för att höra om möjligheterna för sommarjobb och examensjobb.

- Det här är ett bra sätt att få kontakt med företag och se vad som passar mig. Jag var även på Karriärum på JTH i höstas och det var verkligen ett perfekt upplägg för att träffa många företag, säger Gustav Persson.

"Bra tillfälle att träffa studenter"

Andreas Lanz, vd för Axelent Soulutions, menar att pre-Karriärum är ett bra tillfälle för dem att träffa studenter på och erbjuda dem praktik och examensjobb.

- Vi måste synas mer än på LinkedIn och kunna svara på studenternas frågor mer än på mejl och telefon, säger han.

Johan Huynh berättade att Toxic, som han är systemutvecklare för, har stor tillväxt nu och att han var på mingeleventet för att hitta kandidater till flera olika tjänster.

- Det är roligt att vara här och möta studenter och att de är intresserade av oss. Det blir som en tävling åt båda hållen, vi vill ha de bästa studenterna och de vill jobba för de bästa bolagen, säger Johan Huynh.

Läs mer om Karriärum här

David Mansourian student på JTH tillsammans med Johan Huynh, systemutvecklare på Toxic under ett mingelevent på JTH.

”Sådana här events är det bästa man kan få som student”, säger David Mansourian (till vänster), som läser programmet mjukvaruutveckling och mobila plattformar på JTH. Här står han tillsammans med Johan Huynh, systemutvecklare på Toxic.

Noa Andersson, Isa Burman och Sofie Magnusson från JTH:s studerandeförening HI TECH.

Deltagarna välkomnades av Noa Andersson, Isa Burman och Sofie Magnusson från JTH:s studerandeförening HI TECH.

Emma Jönsson, Annie Gustavsson och Jonna Wadsten i samtal med Andreas Lanz, vd på Axelent Soulutions.

Emma Jönsson, Annie Gustavsson och Jonna Wadsten som läser sista året av logistik och ledning på JTH i samtal med Andreas Lanz, vd på Axelent Soulutions.

André Petzold, produktägare på Verendus System, minglade med Gustav Persson, Sabina Ametova och Tim Lindström som läser mjukvaruutveckling och mobila plattformar på JTH.

”Vi är här för att vi är intresserade av duktiga studenter”, säger André Petzold, produktägare på Verendus System. Han minglade med Gustav Persson, Sabina Ametova och Tim Lindström som läser mjukvaruutveckling och mobila plattformar på JTH.

2022-05-11