Lars Eriksson väljs in i BEDA:s styrelse

Lars Eriksson, professor i industridesign på JTH och styrelseledamot i Svenska Designsällskapet, har valts in i styrelsen i det europeiska designnätverket BEDA, The Bureau of European Design Associations.

Tekniska Högskolan vid Jönköping University.

Lars Eriksson, professor i industridesign på JTH och styrelseledamot i Svenska Designsällskapet, har blivit invald i styrelsen i det europeiska designnätverket BEDA,

BEDA Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. arbetar för att design ska användas som en drivkraft för hållbar samhällsutveckling och välstånd i Europa.

- Det känns extra viktigt att delta i och stärka europeiska samarbeten just nu. Jag ser mycket fram emot att få jobba med engagerade och kreativa människor som vill bidra till en bättre värld med hjälp av design. väldigt kul och viktigt, säger Lars Eriksson.

BEDA, med 52 medlemmar från 27 länder, driver designfrågor på europeisk, nationell och regional nivå. Allt från policy-frågor inom EU-kommissionen till att öka medvetenheten om designens inverkan i vårt vardagliga liv.

– Vi tycker att det är viktigt att Sverige är med och bidrar och påverkar det som sker inom design i hela Europa, inte minst inom den gröna omställningen där Sverige är ledande i Europa. Medlemskapet innebär också att vi kan erbjuda våra medlemmar ett stort nätverk som förhoppningsvis leder till nya europeiska samarbeten, säger Helena Karlberg, ordförande i Svenska Designsällskapet.

2022-05-25