Smart Industry Sweden söker finansiering till nytt intag av industridoktorander

Industri.

Forskarskolan Smart Industry Sweden söker nu finansiering till ett andra intag av industridoktorander och företag.

Företagsforskarskolan Smart Industry Sweden skapar synergier och samarbeten mellan företag, lärosäten och regioner. Nu söker man finansiering till ett nytt intag av industridoktorander och företag.
- Vi bidrar med spetskompetens och stärker företagens konkurrenskraft, säger Peter Thorvald, direktör för Smart Industry Sweden.

Företagsforskarskolan är ett samarbete mellan Högskolan i Halmstad, Högskolan i Skövde, Högskolan Väst, Jönköping University och Mittuniversitetet i Umeå.

- Satsningen på forskarskolan är en unik möjlighet för företag att utveckla morgondagens kompetenser. Det är även en ingång till ett nätverk mellan lärosäten och företag där man får del av ny forskning och många kontakter. Vi söker nu finansiering till att få öppna ett andra intag av industridoktorander och till det behöver vi företagens stöd, säger Peter Thorvald.

Industridoktoranderna kombinerar forskarutbildning med anställning på ett företag. Även dem som redan jobbar inom näringslivet kan gå in som industridoktorander inom Smart Industry Sweden, vilket medför en kompetenshöjning för både arbetstagaren och arbetsgivaren.

Företag som är intresserade av Smart Industry Sweden - gör en anmälan senast den 3 juni här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer om Smart Industry Sweden här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2022-05-25