Sonny Johansson - Årets lärare 2022

Priset för årets lärare på JTH 2022 delades ut under JTH:s avslutningsceremoni den 3 juni. Under vårterminen har alla studenter fått nominera sina favoritlärare till utbildningskommittén HI EDUCATION, och närmare 50 lärare blev uppmärksammade för sina prestationer. Priset, ett rött äpple i glas, tillföll Sonny Johansson, programansvarig för IT-infrastruktur och nätverksdesign.

Sonny Johansson får pris för årets lärare på JTH 2022

Sonny Johansson får pris för årets lärare på JTH 2022.

Priset motiverades med att Sonny alltid kommer in i klassrummet med bra energi och entusiasm, och att han ständigt överträffar både förväntningar och förtroende. Ishaan Chandok, ordförande i HI EDUCATION, delade ut priset.

Sonny Johansson porträtt

- Det känns otroligt hedrande att bli utsedd till årets lärare, säger Sonny Johansson. Det är en bekräftelse på att studenterna är nöjda med sin utbildning och med mig som lärare. De senaste åren har såklart varit väldigt speciella med mycket distansanpassningar vilket har gjort det svårare att bygga upp en stark kontakt med studenterna.

Det är andra gången som Sonny tar hem priset för årets lärare. Första gången var år 2017 då han fortfarande var ny som lärare, och att få priset nu igen visar på hans höga kompetens och konsekventa engagemang med studenterna.

- För ett år sedan blev jag dessutom pappa, fortsätter Sonny. Efter alla Zoom-föreläsningar och sömnfattiga nätter var det nog, för mig, ett ganska oväntat år att bli utsedd till årets lärare, samtidigt är det också lite extra hedrande, avslutar han.

2022-06-15