Cirka 250 gymnasieelever besökte JTH

Cirka 130 naturvetare och 10 lärare besökte JTH den 25 augusti för att få en inblick i hur det är att studera på skolan.

Cirka 130 naturvetare och 10 lärare besökte JTH den 25 augusti för att få en inblick i hur det är att studera på skolan. De togs emot av bland annat JTH-studenter.

Sammanlagt cirka 250 teknik- och naturvetarelever och 20 lärare från Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping besökte JTH den 23 och 25 augusti.

- Jag vet redan nu att jag kommer att läsa på JTH, säger Alicia Leander som går teknikprogrammet på ED.

ED-eleverna fick information om hur det är att studera på JTH, om skolans utbildningar och vilka jobb de kan leda till. Husqvarna och Etterplan berättade hur det är att jobba som ingenjör och Isac Sélea, dataingenjör inom inbyggda system på Etterplan, som är alumn från JTH och var delaktig i JU Solar Team under sin tid på JTH pratade även om JU:s solbilsprojekt.

Har bara hört gott om JTH

Alicia Leander berättade att hon redan har bestämt sig för att läsa på JTH efter gymnasiet och ett sabbatsår. Hennes pappa och bror har studerat på JTH och hon har bara hört gott om skolan från dem och från andra.

- De tycker att det är en bra skola med god stämning och bra undervisning och jag vill inte behöva flytta till en annan stad för att studera, säger hon.

Även Jakob Annvik, som går teknikprogrammet på ED har släktingar som har läst på JTH och säger att de gillade både utbildningen de läste och skolans studentliv.

Vilka utbildningsalternativ som finns

ED-lärarna Ralf Hintz och Charlotte Magnusson säger att eleverna genom JTH-besöket kan få igång tankearbetet om vad de ska göra efter gymnasiet och se vilka utbildningsalternativ som finns.

- Det är bra för dem att få komma hit och få känna på hur det är att gå på en högskola, säger Ralf Hintz.

Emma Gustafsson och William Eidevald som läser naturvetenskapsprogrammet på ED tycker det är bra att få se vilket programutbud som finns på JTH så de kan välja om de ska plugga där eller någon annanstans.

"Betyder jättemycket för eleverna"

Anna Chardon, rektor för naturvetenskapsprogrammet på ED, säger att det betyder jättemycket för eleverna att få komma och se JTH för att få en känsla av hur deras liv kan se ut efter gymnasiet.

- Det kan göra att studenterna blir motiverade till att ge det lilla extra under deras sista gymnasieår, säger hon.

                   Alicia Leander, Beatrice Samuelsson, Ebba Philip och Ellen Larsson var några av teknikeleverna från ED som besökte JTH.

Alicia Leander, Beatrice Samuelsson, Ebba Philip och Ellen Larsson var några av teknikeleverna från ED som besökte JTH.

Emma Gustafsson och William Eidevald som läser naturprogrammet på ED besökte JTH.

Emma Gustafsson och William Eidevald som läser naturprogrammet på ED tyckte det var intressant att få komma och se JTH och skolans studentliv.

Mille Eklöf, Jacob Annvik och Elias Hagård som går teknikprogrammet på ED besökte JTH.

Mille Eklöf, Jacob Annvik och Elias Hagård som går teknikprogrammet på ED uppskattade att få veta mer om JTH:s utbildningar och vilka jobb de kan leda till.

2022-08-26