Microsoft och spelexpert på AI-dagen vid Jönköping University

AI-dagen.

AI-dagen anordnas av Jönköping University och Science Park. Sista dagen för anmälan är den 21 september.

Den 28 september hålls AI-dagen på Jönköping University (JU) med syftet att höja näringslivets kompetens inom AI. Där får du veta hur bland annat Microsoft och spelbranschen jobbar med AI. Sista dagen för anmälan är den 21 september.

Sonny Johansson, som jobbar med AI-dagen på Jönköping University.

Sonny Johansson ingår i projektgruppen på Jönköping University och Science Park, som anordnar AI-dagen.

- Man bör definitivt delta på AI-dagen för att få del av den senaste kunskapen och forskningen inom AI. Du kommer inte bara att få veta vad som händer med AI i framtiden, utan även vad som pågår just nu, säger Sonny Johansson, universitetsadjunkt på Tekniska Högskolan vid JU och som ingår i projektgruppen på JU och Science Park som anordnar AI-dagen.

En mötesplats

Sonny Johansson beskriver AI-dagen som en mötesplats för näringsliv, akademi och offentliga aktörer där de får tillfälle att prata AI och maskininlärning. Sonny Johansson vill att deltagarna ska få upp ögonen för hur AI kan användas inom olika områden och implementeras i deras egen verksamhet.

Eventet är på svenska och har inget särskilt tema, men fokus kommer att ligga på tillämpad kunskap samt konkreta exempel och utmaningar inom AI.

"Har stor påverkan"

På tal om utmaningar kommer Anna Felländer, som driver företaget anch.AI, att hålla föredrag om hur hon jobbar med AI och etik.

- Det är ett väldigt viktigt arbete nu när AI-algoritmer är med och fattar beslut som kan ha stor påverkan på människor och organisationer, säger Sonny Johansson.

Vidare får deltagarna lyssna till Julian Togelius, som anses vara en av världens främsta experter på AI inom dator- och tv-spelsbranschen. Han forskar och tar fram metoder för att ge spelare nya upplevelser samt göra spelen lättare att designa och utveckla. Ännu en av föreläsarna under AI-dagen är Annica Wallenbro Stojcevski, affärsområdeschef för moln och företag på Microsoft Sverige och med lång erfarenhet inom affärsutveckling.

Sista dagen för anmälan till AI-dagen är den 21 september. Läs mer och gör din anmälan här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2022-09-09