Lärare från Thailand och Vietnam undervisar på JTH

Lärarutbyte med universitet i Thailand och Vietnam.

Bakre raden från vänster: Nuttapol Tanadchangsaeng, College of Biomedical Engineering, Rangsit University, Heidi Woodhouse Schmit, International Relations Manager, JU, Josefine Andersson, International Relations Manager, JU, Roy Andersson, Internationaliseringsansvarig på JTH. Främre raden från vänster: Ngo Thi Thao Uyen, International University, Vietnam National University HCMC, Ha Thi Xuan Chi, International University, Vietnam National University HCMC, Kanokwan Singha, PIM University och Pakdee Jaisue, PIM University.

Fem lärare från universitet i Thailand och Vietnam undervisar under några veckor i september och oktober studenter på Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University (JU) genom ett lärarutbyte.

Lärarutbytet sker genom JTH Internationella Campus samt utbytesprogrammen Linneaus-Palme och Erasmus + ICM (International Credit Mobility). Syftet med utbytet är att skolorna ska lära av varandra och utveckla möjligheterna för studentutbyten.

"Entusiastiska och fokuserade studenter"

De fem lärarna från Thailand och Vietnam betonar vikten av skolornas samarbete och studentutbyten och har fått ett bra intryck av såväl Jönköping University (JU), JTH som studenterna på JTH.

- Studenterna är entusiastiska, fokuserade och har bra diskussioner i klasserna, säger Nuttapol Tanadchangsaeng, från College of Biomedical Engineering vid Rangsit University i Bangkok, Thailand.

Ngo Thi Thao Uyen från the School of Industrial Engineering Management vid Vietnam National University berättar att de har en liknande struktur som den på JTH och ungefär lika många studenter. Hon och de övriga lärarna uppskattar JU:s internationella profil och påpekar att det är viktigt även för deras skolor.

- Det är en stor fördel eftersom våra studenter förbättrar sin engelska när de träffar och umgås med studenter från andra länder, säger Nuttapol Tanadchangsaeng.

Gillar färgerna på campus

Lärarna gillar att JU har ett samlat campus och att det är olika färger på byggnaderna. De tycker även att skolan ligger fint intill Munksjön. Resan till Jönköping medförde en temperatursänkning på runt 25 grader för dem. De tycker det är lite kallt, men uppskattar höstfärgerna på träden på campus.

- Jag trodde det var fejk först eftersom det är så starka färger, säger Pakdee Jaisue vid Panyapiwat Institute of Management (PIM) i Bangkok och skrattar.

I höst kommer lärare från JTH att åka till Thailand och Vietnam på lärarutbyte genom Erasmus och Linneaus-Palme.

Läs mer om JTH Internationella Campus här

2022-10-11