Nya studenter har börjat på JTH

Filippa Ekblad och Maja Lindström som går teknisk bastermin på Tekniska Högskolan vid Jönköping University får hjälp av programansvarige Christer Magnusson.

Filippa Ekblad och Maja Lindström som går teknisk bastermin på Tekniska Högskolan vid Jönköping University får hjälp av programansvarige Christer Magnusson.

Vårterminen är igång och nya studenter har intagit Jönköping University (JU). Den 16 januari startade teknisk bastermin på Tekniska Högskolan (JTH) samt sjuksköterskeprogrammet och socionomprogrammet på Hälsohögskolan.

Cirka 60 studenter påbörjade den 16 januari utbildningen teknisk bastermin på Tekniska Högskolan vid Jönköping University (JTH). Det är en behörighetsgivande utbildning som ger en garantiplats till skolans ingenjörsprogram, vilket merparten av studenterna går vidare till. Det kommer även Jessica Bengtsson, Filippa Ekblad och Maja Lindström, som nu läser den tekniska basterminen, att göra. De tycker det är bra att den här möjligheten finns så att de står väl rustade när ingenjörsutbildningarna startar till hösten på JTH.

- Här får vi grunden till en teknikutbildning, som vi kommer att ha i färskt minne när vi börjar i höst och sedan bygger vidare på, säger Maja Lindström, som då vill läsa byggnadsteknik på JTH.

De tycker det är roligt att börja studera och att JTH verkar vara en bra skola. Christer Magnusson, programansvarig, tycker det är roligt att komma igång med en ny termin och nya studenter.

Jag ser fram emot att lära känna studenterna och följa dem under utbildningen, säger han.

Förutom utbildningarna som nu har startat på JTH och Hälsohögskolan har det tillkommit ett antal internationella utbytesstudenter. För stunden befinner sig cirka 230 studenter på JU, varav 65 på JTH.

Läs mer om teknisk bastermin på JTH här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreläsning på Tekniska Högskolan (JTH).

Omkring 60 studenter började den 16 januari läsa teknisk bastermin på Tekniska Högskolan, som ger en garantiplats till skolans ingenjörsprogram.

2023-01-24