Öppet hus på JTH slog nytt rekord

Öppet hus.

Tomas Wigerfelt och Nina Edh Mirzaei på JTH pratar med Tilda Ros, Saga Andersson Olivia Ekwall och Kajsa Sjöstrand från Värnamo under Öppet hus.

Rekordmånga 541 personer kom till JTH:s informationspass om sina utbildningar under Öppet hus den 11 mars. Det är en ökning på nästan 50 procent (47,8) jämfört med fjolårets notering på 366 personer.

- Roligt att slå "all time high" rekord, säger Patrik Cannmo, utbildningschef på JTH.

Vissa informationspass var inte bara välbesökta, utan överfulla och det var gott om folk vid de olika programaktiviteterna och runt om på JTH.

- Förhoppningsvis leder detta till ett ökat intresse för JTH och ett ökat antal sökande till våra program. Det ska bli mycket spännande att följa när anökan öppnar i morgon den 15 mars, säger Patrik Cannmo.

Han riktar ett stort tack till all personal och alla studenter som har jobbat med Öppet hus. Några av besökarna på Öppet hus på JTH var klasskamraterna Tilda Ros, Saga Andersson Olivia Ekwall och Kajsa Sjöstrand som läser sista året av teknikprogrammet på Finnvedens gymnasium i Värnamo. Alla nämner att de är intresserade av att läsa vidare på JTH.

- Det är bra att kunna komma hit och prata med framför allt studenterna själva om utbildningarna som de läser, säger Tilda Ros.

Olivia Ekwall berättar att hennes bror Lucas Ekwall läser sista året av produktutveckling och designprogrammet på JTH och att han trivs utmärkt.

- Han var i Bangkok i höstas på utbyte (genom Internationella Campus på JTH) och hade det jättebra. Det verkar kul och spännande och är något jag också skulle vilja vara med om, säger Olivia Ekwall.

2023-03-14