Kerstin Johansen blir ny forskningschef på JTH

Kerstin Johansen, ny forskningschef på JTH.

Kerstin Johansen, professor i integrerad produkt och produktionsutveckling och ledare för SPARK:s submiljö in:sure, blir ny forskningschef på JTH.

Kerstin Johansen är utsedd till ny forskningschef på Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University (JU) från och med 1 september 2023. Hon efterträder Salem Seifeddine som samtidigt lämnar uppdraget för att börja som prorektor på JU.

- Jag är mycket glad över att Kerstin har tackat ja till att bli forskningschef på JTH. Med den profil vi har inom forskning och forskarutbildning och nära samverkan med näringslivet känns Kerstin som helt rätt person för uppdraget. Hon har en gedigen erfarenhet av forskning och utbildning i samverkan och ett stort engagemang för att utveckla JTH. Jag välkomnar Kerstin in i JTHs ledningsgrupp och önskar henne lycka till med sitt nya uppdrag, säger Ingrid Wadskog, vd för JTH.

Kerstin arbetar idag som professor i integrerad produkt och produktionsutveckling och ledare för SPARK:s submiljö in:sure. Hon har varit anställd på JTH sedan 2019 och har tidigare erfarenheter från arbeten på Linköpings Universitet respektive olika industriföretag. Kerstin har en gedigen erfarenhet av att skapa forskningssamarbeten och ett brett kontaktnät med näringsliv, finansiärer och branschorganisationer.

2023-09-05