JU-studenter deltog i Milan Design Week

Studenter som läser produktionsutveckling med möbeldesign.

JU-studenter visade upp pinnstolar och pinnsoffor inför cirka 60 000 besökare på mässan Superstudio under Milan Design Week.

14 studenter som läser Produktutveckling med möbeldesign på Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University (JU) ställde ut sina tolkningar av pinnstolen under Milan Design Week, 16-21 april.

Studenterna som läser andra året av sin utbildning deltog i möbelmässan Superstudio i Milano, med cirka 120 utställare och 60 000 besökare. Flera av studenterna har även medverkat i media om mässan och om pinnstolarna och pinnsofforna de ställde ut.

"Vi har fått mycket beröm"

- Vi har fått mycket beröm för våra stolar på mässan, så det var en stor succé för oss, sa studenten Abdallah Alsafadi till P4 Väst.

Hans klasskamrat Carolina Löfman sa i en intervju med Nya Lidköpings-Tidningen att det var väldigt stort att få delta på Superstudio och att det var en rejäl utmaning att ta fram en ny version av pinnstolen.

Med på resan var även fyra lärare samt 30 studenter, som läser första året av Produktutveckling med möbeldesignprogrammet på JTH, som ges vid Träcentrum i Nässjö.

"Känns riktigt ärofyllt"

- Det var riktigt häftigt att vara på plats på Milan Design Week och Superstudio! Utställningarna på mässan väckte stor nyfikenhet och att vi var med och bidrog till det känns riktigt ärofyllt. Det här har varit ett riktigt roligt projekt med mycket problemlösning och kreativitet, säger Victor Strand (tidigare Strandgren), programansvarig för Produktutveckling med möbeldesign på JTH.

Han berättar att inget på Superstudio fick likna mässmontrar, utan att allt skulle vara installationer. Hallen som JTH-studenterna ställde ut i bestod exempelvis enbart av rundade former.

"Var väldigt delaktiga"

- Arrangörerna var väldigt delaktiga i varje enskild utställning om allt mellan koncept och placering till materialval och detaljer, vilket var väldigt roligt, säger Victor Strand.

Resa och uppehälle för möbeldesignstudenterna och lärarna som var på Milan Design Week finansierades av Öhrskogsstiftelsen på Träcentrum.

JTH-studenterna som ställde ut på Superstudio deltog i vintras även på Stockholm furniture fair, som du kan läsa mer om här! Öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Produktutveckling och möbeldesignprogrammet här Öppnas i nytt fönster.

2024-04-22