JTH-möte med sina strategiska partners.

JTH mötte den 26 september sina strategiska partners i Mariedal vid JU.

Samverkan temat för strategiskt partnermöte

Den 26 september träffade Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University (JU) sina strategiska partners i Mariedal vid JU. Temat för mötet var "Efter SPARK, ett strategiskt samarbete för framtiden" och Scania hade en presentation och dialog på samma tema.

Elin Stjernholm, Head of R&D and Innovation på Fagerhult.

Elin Stjernholm, Head of R&D and Innovation på Fagerhult.

- En fantastisk dag med stort fokus på samverkan, utbildning och forskning. Vi jobbar tillsammans för att attrahera rätt kompetens till den här regionen och för att utveckla relevant kunskap i samverkan med forskningen, säger Kerstin Johansen, forskningschef på JTH.

Under dagen diskuterades pågående satsningar inom JTH:s forsknings- och utbildningsmiljö SPARK. Det hölls även en workshop med fokus på forskning och utbildning i samverkan.

- Vi har fått med oss jättemycket från den här dagen. Först och främst höll Scania en bra presentation om hur de jobbar med scenarios i sin strategiska planering. Vi fick höra vad som har hänt inom SPARK:s tre styrkeområden sedan vi sågs förra året och vad vi gör för att driva samverkan framåt. Sedan förväntar jag mig jättemycket tips från dagens workshop om hur vi ska tänka och rikta in oss på framöver, säger Kerstin Johansen.

Även Elin Stjernholm, Head of R&D and Innovation på Fagerhult, var nöjd med dagen.
- Bra att få träffa andra företag i regionen och se att vi står inför samma utmaningar och möjligheter. JTH är lyhörda och måna om att ta samverkan framåt, säger hon.

JTH:s strategiska partners består av: Combitech Sverige, Fagerhult, Husqvarna, Saab, Scania och Thule samt noderna Campus Värnamo, Svenskt Aluminium och Träcentrum.

JTH-möte på Mariedal.

JTH anordnade det strategiska partnermötet tillsammans med Scania.

2024-09-26