De prisades för sina bidrag på Xjobbsmässan

Xjobbsmässan.

Mohamed Abdelmageed och Filip Skärin tilldelades stipendiet för bästa presentation för sitt examensjobb på Xjobbsmässan.

Intresset var stort för Xjobbsmässan Digital Showroom, som Tekniska Högskolan (JTH) anordnade den 28 maj. Tre av examensjobben som ställdes ut under mässan prisades med varsitt stipendium. Studenterna bakom dem var: Filip Skärin och Mohamed Abdelmageed, Erik Nyqvist och Christian Rosgren samt Irene Ramos Lapesa.

Xjobbsmässan.

42 studenter och 14 företag deltog i Xjobbsmässan Digital Showroom den 28 maj.

Filip Skärin och Mohamed Abdelmageed tilldelades stipendiet för bästa presentation.

- Det var väldigt tuff konkurrens i år och vi är väldigt stolta och glada över att få ta emot priset, säger Filip Skärin.

De lade ned mycket tid på filmen och texten om deras examensarbete, vilket de tror var nyckeln till framgång för dem. De beskriver Xjobbsmässan som en fantastisk möjlighet att få presentera sitt examensarbete för industrin i bred utsträckning samt för att nätverka och söka jobb.

Bra möjlighet att etablera ett nära samarbete

42 JTH-studenter ställde ut sina examensarbeten under Xjobbsmässan, som i år var digital. Filip Skärin och Mohamed Abdelmageed undersökte som sitt examensjobb möjligheten att anpassa linjebalansering till rekonfigurerbara produktionssystem på Volvo. Detta för att underlätta beslut om tillverkning av kommande produkter. Båda trivdes utmärkt på Volvo och ser examensarbetet som en bra möjlighet att etablera ett nära samarbete med ett företag.

- Vi har skapat goda kontakter med Volvo under vårt examensarbete, vilket förhoppningsvis kommer att gynna oss i framtiden, säger Mohamed Abdelmageed.

Stipendium.

Irene Ramos Lapesas examensjobb blev den stora publikfavoriten på Xjobbsmässan.

Fick nästan hälften av rösterna

14 företag medverkade i årets Xjobbsmässa, som lockade cirka 4 800 unika besökare online. Av dem röstade 3 271 personer på sin favorit av examensjobben och utbytesstudenten Irene Ramos Lapesa fick nästan hälften av rösterna, 1 510.

- Jag lade ned mycket tid och energi på examensjobbet och är väldigt glad och tacksam över att få det här stipendiet, säger Irene Ramos Lapesa.

Hon har skapat många nya kontakter under hennes två år som utbytesstudent och uppmuntrade dem att rösta på henne under Xjobbsmässan.

- Det är i princip det enda jag har pratat om de senaste sex månaderna, säger hon och ler.

Erik Nyqvist och Christian Rosgren tog hem kategorin bästa affärspotential och tyckte det kändes bra att belönas för något de har jobbat så mycket med.

Patrik Cannmo, utbildningschef på JTH, var nöjd med årets upplaga av Xjobbsmässan och tycker att den fungerade mycket bra även i digitalt format.

- Det var ett stort intresse för Xjobbsmässan. Vi är mycket stolta över studenternas arbeten och det ska bli spännande att följa deras väg ut i arbetslivet, säger Patrik Cannmo.

Stipendie.

Erik Nyqvist och Christian Rosgren tilldelades stipendiet för bästa affärspotential för sitt examensarbete på Xjobbsmässan.

De vinnande examensjobben på Xjobbsmässan

Bästa presentation, 10 000 kr: Mohammed Elnourani Abdelmageed och Filip Skärin.
Bästa affärspotential, 5 000 kr: Christian Rosgren, Erik Nyqvist.
Publikfavorit, 5 000 kr: Irene Ramos Lapesa.

Läs mer om Xjobbsmässan via den här länken  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

2021-06-09