Storkonferens på JU om inköp och supply chain management

Jenny Bäckstrand och Mohammad Eslami på Jönköping University.

Jenny Bäckstrand och Mohammad Eslami är värdar för IPSERA-konferensen om inköp och supply chain management, som hålls på Jönköping University den 10-13 april.

Den 10-13 april hålls IPSERA-konferensen på Jönköping University med forskare från hela världen inom området inköp och supply chain management.

IPSERA-konferensen i Jönköping har temat ”Building bridges”. 192 personer kommer att delta på plats och 66 online.

- I kölvattnet efter Covid 19-krisen har vi upplevt en sårbarhet i leveranskedjorna och nu mer än någonsin behöver vi övervinna hinder och samarbeta mellan länder, företag och funktioner för att förstärka dem, säger Jenny Bäckstrand, docent i logistik på Tekniska Högskolan vid Jönköping University och värd för konferensen.

Utveckla och förbättra

IPSERA (International Purchasing & Supply Education & Research Association) är ett internationellt och multidisciplinärt nätverk med forskare och yrkesverksamma, vilket syftar till att utveckla kunskapen och förbättra kvaliteten inom inköp och supply chain management. IPSERA, som har fler än 300 medlemmar i 30 länder, uppmuntrar gränsöverbryggande och tvärvetenskaplig forskning mellan olika discipliner inom akademi, industri och andra grupper.

Mohammad Eslami, universitetslektor på JIBS och vice värd för årets Ipsera-konferens, ser den som ett utmärkt tillfälle att på nära håll lära sig mer om hur man kan övervinna hinder för leverantörskedjorna samt främja samarbetet mellan akademin och industrin.

Den senaste forskningsutvecklingen

Förutom föreläsningar, workshops och goda möjligheter till att nätverka får konferensdeltagarna del av den senaste forskningsutvecklingen inom inköp och supply chain management.

- IPSERA har experter inom en rad frågor som rör inköp och supply chain management och erbjuder akademiskt utbyte och spridning av nya idéer och koncept över hela världen, säger Jenny Bäckstrand.

Tekniska Högskolan och Jönköping International Business School (JIBS) vid Jönköping University delar på värdskapet av IPSERA-konferensen. Eventet hölls i Jönköping även 2001, men har hittills inte anordnats någon annanstans i Sverige. IPSERA har sitt årsmöte under konferensen och kommer i samband med det att välja Jenny Bäckstrand till ny vice ordförande.

Läs mer om IPSEREA här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Universitetslektor, Docent
    Director of PhD Candidates
    Director of PhD Candidates
    Director of PhD Candidates
  • Jönköping International Business School
  • +46 36-10 1790
2022-04-11