JTH.

Tekniska Högskolan vid Jönköping University är dubbelt nominerad till The Triple E Awards, som anordnas av den internationella organisationen ACEEU i Florens den 28 juni.

JTH dubbelt nominerad till internationella priser

Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University (JU) är dubbelt nominerad till The Triple E Awards, som anordnas av den internationella organisationen ACEEU. Samverkansprojektet KVIST mellan JTH, Träcentrum i Nässjö och Linnéuniversitetet är en av fem finalister i kategorin "Triple Helix Collaboration of the year” och JTH är även nominerat till ”Engaged University of the Year”.

The Triple E Awards äger rum i Florens den 28 juni.

Malin Löfving, projektledare för KVIST och adjungerad lektor till JTH.

Malin Löfving, projektledare för KVIST och adjungerad lektor till JTH.

Det är det globala kvalitetssäkringsorganet ACEEU (Accreditation Council for Entrepreneurial and Engaged Universities) som utser dessa finalister. ACEEU har specialiserat sig på att ackreditera och främja entreprenörskap och samverkan i högre utbildning för att synliggöra hur lärosäten ska ha en större påverkan inom sociala, ekonomiska och kulturella områden. Förra året erhöll Tekniska Högskolan ackrediteringen ”Engaged University” av ACEEU. Ackrediteringen lyfter fram lärosätets engagemang och excellens och ger ett tydligt budskap till studenter, företag, akademiska partners, anställda och finansiärer om att lärosätet är samverkansskickligt.

Utöver ackrediteringen är nu JTH en av fem finalister till att utses till ”Engaged University of the year”.

För första gången kommer det i år också finnas en särskild utmärkelse tillägnad Triple Helix-samarbeten. Det är till denna utmärkelse som KVIST, ett samverkansprojekt mellan Träcentrum, JTH och Linnéuniversitetet med syfte att öka samverkan mellan träindustrier och lärosäten, är en av fem finalister.

- KVIST är unikt på så sätt att småföretag som tidigare inte arbetat med akademin bjuds in till samarbete, med Träcentrum som en länk dem emellan, säger Malin Löfving, projektledare för KVIST och adjungerad lektor till JTH.

Vilka som tar hem utmärkelserna presenteras vid en prisceremoni i Florens 28 juni.

Läs mer om the Triple E Awards och rösta här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2022-06-21