Event om AI-forskning mellan JTH och näringslivet

AI-möte på Tekniska Högskolan vid Jönköping University.

Fokus under AI-eftermiddagen låg på AI-forskningen som Jönköping University genomför tillsammans med näringslivet inom forskningsprofilen AFAIR. Här en föreläsning med Joakim Wikner, professor i logistik på JTH och profilledare för forskningsprofilen AFAIR.

Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University (JU) hade den 22 november en eftermiddag om AI-forskning och tillämpad AI inför cirka 65 personer.
- Det är alltid roligt när man får med nya bilder med sig hem och en klar tanke framåt som man har nytta av direkt, säger Lovisa Hamrin, ägare och arbetande ordförande för Herenco samt ordförande för the Hamrin Foundation.

Lovisa Hamrin och Einav Peretz Andersson på JTH.

Lovisa Hamrin, ägare och arbetande ordförande för Herenco samt ordförande för the Hamrin Foundation, och Einav Peretz Andersson, universitetsadjunkt på JTH, under AI-eftermiddagen.

Syftet med AI-eftermiddagen var att informera om vilken AI-forskning som bedrivs inom forskningsprofilen AFAIR på Jönköping University i samarbete med näringslivet och visa på vilka resultat man uppnått. Lovisa Hamrin tyckte att det var ett bra, spännande och roligt event.

"Spara tid, minska risker och avlasta människor"

- Det handlar ju mycket om att förstå vilka områden där teknik kan vara ett verktyg för att spara tid, minska risker eller avlasta människor. Om man kan bli bättre på att ställa om, planera och ta tillvara på material i sin verksamhet med hjälp av AI, varför ska man då inte nyttja det? Tröskeln behöver heller inte vara så hög, utan det har ofta att göra med enkla tillämpningar. Det finns så mycket möjligheter med teknik om man bara kommer igång och vågar pröva, säger Lovisa Hamrin.

Målgruppen för AI-eftermiddagen var forskare, studenter och företag som redan jobbar med eller som är nyfikna på AI. Flera företag berättade om deras forskningsprojekt med JU och innebörden av dem.

"Intressant och spännande dag"

Tina Roos, Head of Sales & Operations planning på Siemens Energy i Finspång, jobbar med AI inom sin organisation och har deltagit i flera forskningsprojekt på JTH. Hon var på AI-eftermiddagen för att få veta mer om vad som händer framåt om AI och var supernöjd med dagen.

- Det har varit jätteintressant och spännande. Själva jobbar vi mycket med "predictability", att med hjälp av AI försöka förutse saker i vår planering och med våra maskiner, säger Tina Roos.

Lära sig mer om forskningen på JTH

Sophia Alexandersson från Share Music & Performing Arts kom till AI-eftermiddagen för att lära sig mer om AI och om forskningen som äger rum på JTH eftersom de själva är involverade i ett teknikprojekt.

- AI är ett spännande och intressant ämne och det har varit en bra och matnyttig dag, säger Sophia Alexandersson.

Anette Johansson, universitetslektor i arbetsorganisation på JTH, höll i trådarna för AI-dagen.

AI-seminarium på JTH.

Cirka 65 personer deltog i AI-eftermiddagen på JTH.

AI-event på Tekniska Högskolan vid Jönköping University.

Tina Roos från Siemens Energy var väldigt nöjd med AI-dagen.

2022-11-29