"JTH har vassa studenter som är intressanta för oss"

Mässa på JTH.

Mingel, speeddating och quiz var något av det som stod på programmet under Pre-Karriärum i galleriet på JTH.

Cirka 75 studenter och omkring 50 företagsrepresentanter nätverkade på mingeleventet Pre-Karriärum som hölls i galleriet på Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University (JU) den 2 maj.

- Det här är världens roligaste grej, säger Rebecca Frödekrans från rekryteringsföretaget Addpeople.

Mässa på Tekniska Högskolan.

Rebecca Frödekrans från rekryteringsföretaget Addpeople tillsammans med JTH-studenten Nishank Devaiah.

Förutom mingel, fika och quiz bjöds det även på speeddating vid ståborden i lokalen mellan studenterna och personerna från de cirka 20 företagen på plats. Rebecca Frödekrans från rekryteringsbolaget Addpeople tyckte att Pre-Karriärum var ett bra och roligt event, men att det var en utmaning att hålla sig till de fyra minuterna i speeddating-passen för att de hade så intressanta konversationer.

- Det är kul att täffas och se vad det finns för intresse från studenterna och hur vi kan vara en del av deras framtida karriär. Vi är mycket för personlighet och inte bara vad du kan och det är roligt att se hur vi kan matcha studenterna mot våra kunder, säger Rebecca Frödekrans.

"Ett väldigt bra event"

Saab Training Systems i Huskvarna var på Pre-Karriärum för att visa upp sig, berätta vad de gör och väcka studenternas intresse för dem.

- Det här är ett väldigt bra event och JTH har vassa studenter som är intressanta för oss. Kul också att det är många här som kommer fram till oss och är intresserade av vår verksamhet, säger Emil Persson, mjukvaruingenjör på Saab Training Systems och som själv har läst mjukvaruutveckling och mobila plattformar på JTH.

Han hoppas kunna bygga vidare på kontakterna de nu har skapat med ett flertal studenter på den stora Karriärummässan på JTH den 8 november.

Jönköping i första hand

Nishank Devaiah, utbytesstudent från Indien som läser första året av masterutbildningen Product Design på JTH, var på Pre-Karriärum för att nätverka med företag om deras framtidsplaner och vilka projekt de jobbar med för att höra om det passade honom.

- I första hand kommer jag att försöka hitta ett jobb i Jönköping, nu när jag ändå är här och det finns flera intressanta företag på den här mässan, säger Nishank Devaiah.

Alicia Liu är utbytesstudent från Kina och läser tredje året av New Media Design på JTH. Hon hade hört att Pre-Karriärum var ett väldigt bra tillfälle för att nätverka med olika företag på och håller med om det.

"En bra chans för mig"

- Det är en bra chans för mig att få veta mer om jobb som jag är intresserad av. Det var lite nervöst i början, men sedan kom man igång och då gick det nästan av sig självt. Jag kommer att hålla kontakten med flera företag som jag pratade med. De bad mig skicka mitt cv och att jag skulle återkomma till dem efter examen. Vem vet vad det kan leda till, det gäller att fånga möjligheterna, säger hon.

Pre-Karriärum anordnades av LisaBeth Sundström, projektkoordinator på JTH, tillsammans med 14 JTH-studenter.

Läs mer om näringslivsdagen Karriärum här

Mässa på Tekniska Högskolan vid Jönköping University.

JTH-studenten Alicia Liu i samtal med Emil Persson och Jonna Bragd från Saab Training Systems.

2023-05-04