Utbildning på Tekniska Högskolan bland landets mest sökta

Jönköping University.

Grafisk design och webbutveckling på Tekniska Högskolan är landets näst mest sökta utbildning inom den kreativa sektorn.

Grafisk design och webbutveckling på Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University (JU) hade 1 060 ansökningar till höstens utbildning, vilket är näst bäst i landet för program inom den kreativa sektorn.

- Fantastiskt roligt och en fin bekräftelse på att vi är på rätt spår, säger Martin Lindh, programansvarig.

Det är webbtidningen Magasin K Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som uppmärksammar söksiffrorna till programmen inom kommunikation, kultur och den kreativa sektorn.

- Jag håller många av de andra utbildningarna vi konkurrerar med högt, och jag är väldigt glad och stolt över att vi kommer tvåa på en så fin lista, säger Martin Lindh.

"Mer rätt än någonsin"

Han tror att vägen till framgång för programmet är just mixen mellan grafisk design med webb, vilket han menar känns mer rätt än någonsin.

- Det är som att samtiden har kommit ifatt oss med arbetsbeskrivningar som UX- och gränssnittsdesigner, vilket passar oss perfekt. Sedan är vi ett internationellt program som hålls på engelska med studenter från hela världen.

Ett nära samarbete med branschen

Martin förklarar vidare att digitala medier tar stor plats i många unga människors liv och att de därför vill vara med och påverka och utveckla dessa.

- Det är en jättekul bransch att verka i, att vara med och forma vår digitala framtid, säger han.

För att fortsätta vara relevanta jobbar Martin och hans kollegor ständigt med sitt kursutbud och byter ofta ut dess innehåll. Även hela programplanen ses över med jämna mellanrum och de har ett nära samarbete med branschen där lokala företag som Ny Studio och Toxic i Jönköping bidrar med sin kunskap.

"Forma vår digitala framtid"

Flera studenter som läser programmet framhåller den goda gemenskapen både i klasserna och mellan årskurserna på JTH. Det är enligt Martin helt och hållet studenternas förtjänst.

- Vi har många trevliga och sociala studenter och de ser sig möjligtvis lite som udda fåglar bland alla ingenjörer på JTH, vilket kanske stärker deras sammanhållning.

2023-09-05