Här är Tekniska Högskolans nya lokaler i Science Park Towers

Tekniska Högskolans nya lokaler i Science Park Towers.

JTH-studenterna Emely Kara och Jesper Lundgren tycker det är positivt att de kommer närmare arbetslivet i JTH:s nya lokaler i Science Park Towers.

Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University (JU) har flera lokaler i nya Science Park Towers i Jönköping.

- Det är fantastiska utrymmen som ger nya möjligheter för oss, säger Gunnar Gunnarsson, operativ chef på JTH.

Undervisning i Tekniska Högskolans lokaler i Science Park Towers.

Ulf Johansson, professor i datavetenskap, betonar att Science park är en viktig del av ekosystemet kring JU:s AI-satsning.

Science Park Towers invigdes fredagen den 25 augusti och måndagen därpå togs JTH:s lokaler i byggnaden i bruk av skolans studenter. Två av dem, Emely Kara och Jesper Lundgren, som läser Datateknik: Mjukvaruutveckling och mobila plattformar tycker de får bättre kontakt med Science Park och kommer närmare arbetslivet genom de nya lokalerna.

"Mycket produktion och stora möjligheter"

- Vi kommer in i en miljö med mycket produktion och stora möjligheter till att nätverka med företag. Sedan är det fräscha och fina lokaler också, säger Emely Kara.

Studenternas lärare Ulf Johansson, professor i datavetenskap, tycker det är utmärkt att gränserna mellan JU och Science park suddas ut ännu mer eftersom Science park är en viktig del av ekosystemet kring JU:s AI-satsning. Han tyckte dock vid terminstarten att kaffet var för dyrt för att studenterna skulle bli en naturlig del av Science Park Towers och kort därefter sänkte Science Park kaffepriset för studenter.

"Kan stärka sitt entreprenörsskap"

Gunnar Gunnarsson ser kopplingen till näringslivet i Science Park Towers som en möjlighet för JTH:s studenter att stärka sitt entreprenörskap och sin arbetslivskontakt.

- Dessutom blir Science Park och allt som pågår där blir mer synligt för våra studenter och vår personal genom att vi har daglig verksamhet i huset, säger Gunnar Gunnarsson.

JTH:s lokaler ligger i anslutning till Science Park Towers huvudentré och består av en entréhall och föreläsningssal på det första planet samt en undervisningssal, ett datalabb och kontor på plan två.

- Vi behöver gradvis utöka vår undervisningskapacitet och bestämde oss tidigt för att ha lokaler i Science Park Towers. Samverkan är ett kärnvärde för oss och nu kommer vi ännu närmare både Science Park och näringslivet.

Science Park Towers.

Tekniska Högskolans lokaler ligger i anslutning till Science Park Towers huvudentré

Science Park Towers.

Science Park Towers.

2023-09-22