Många studenter kom till Master Day på JTH

Studenter på Tekniska Högskolan.

Masterstudenten Ali Jamshidi pratar med bachelorstudenterna Alice Angerfelt och Tilda Ardenvik.på Master Day på JTH.

Det kom många studenter till Master Day på Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University (JU) den 14 november för att få veta mer om skolans masterutbildningar.

- Du blir expert på ett område med en masterexamen och vem vill inte det?, frågar sig Alice Angerfelt, som läser Byggnadsteknik: Byggnadsutformning med arkitektur på JTH.

Ali Jamshidi var en av flera masterstudenter som tillsammans med programansvariga och lärare informerade och besvarade frågor om de olika masterutbildningarna. Ali, som läser Sustainable Building Information Management på JTH, poängterar att en masterutbildning tillför många möjligheter, speciellt om man vill jobba utomlands. Han intygar att det heller inte är så svårt att läsa en masterutbildning.

- Har man klarat en bachelorutbildning så klarar man garanterat en master, säger Ali Jamshidi.

"Bättre jobbmöjligheter"

Alice Angerfelt och Tilda Ardenvik som läser andra året av Byggnadsteknik: Byggnadsutformning med arkitektur på JTH var på masterdagen för att få lite överblick över skolans masterutbildningar.

- Vi kommer inte att söka master förrän nästa år, men det känns ändå bra att veta vilka program som finns, säger Alice Angerfelt.- Sedan, i och med inflationen kanske man vill fortsätta plugga för att ha bättre jobbmöjligheter längre fram, säger Tilda Ardenvik.

"Du vill visa att du kan göra något extra"

De tänker att det är bra att läsa en master för att specialisera sig på ett område och bli mer eftertraktad på arbetsmarknaden.

- Det är många som kan göra ungefär samma arbete och därför vill du visa din arbetsgivare att du kan göra något extra, säger Alice Angerfelt.

Nils-Eric Andersson, programansvarig för masterutbildningen Materials and Manufacturing på JTH, framhåller att du med en masterexamen tar ett steg till jämfört med en kandidatexamen och att det öppnar upp för fler och andra typer av jobb.

- Det ger dig ytterligare spets och större möjligheter att utvecklas på din arbetsplats, säger Nils-Eric Andersson.

Läs mer om JTH:s masterprogram här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2023-11-14