Sju av tio nya utbildningar beviljade för Yrkeshögskolan vid Tekniska Högskolan

Jönköping University.

Yrkeshögskolan på Tekniska Högskolan vid Jönköping University får sju av tio sökta utbildningar beviljade av Myndigheten för yrkeshögskolan.

Yrkeshögskolan på Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University (JU) har fått sju av de tio nya utbildningar man har sökt beviljade av Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH).

Utbildningarna startar i höst. Totalt har JTH 20 yrkeshögskoleutbildningar i vår och i höst.

- Vi är glada och stolta över det fortsatta förtroendet från MYH, säger Mats Kihlman, verksamhetschef för Yrkeshögskolan på JTH.

Av 1258 inkomna ansökningarna har Myndigheten för yrkeshögskolan beviljat totalt 477 utbildningar. Mats Kihlman är glad och stolt över den höga beviljandegrad på hela 70 procent för Yh-utbildningarna som JTH har sökt.

- Det är betydligt högre än rikssnittet på 38 procent. Vi ser detta som ett erkännande av den höga kvalitet som vi bedriver utbildningarna med. Vår starka koppling till näringslivet och vår förmåga att tillsammans med anställande företag ta fram och utveckla utbildningar som löser deras kompetensbehov är avgörande för framgången. Det är genom det nära samarbetet vi har kunnat utforma utbildningar som inte bara möter nuvarande, utan också framtida behov inom branscherna, säger Mats Kihlman. Han fortsätter:

- Vi är tacksamma för det fortsatta förtroendet från såväl arbetslivet som från

"Mycket viktigt samarbete"

Utbildningen till Fastighetsingenjör som bedrivs tillsammans med Campus Värnamo, Värnamo kommun, är en av de nya beviljade Yh-utbildnignarna.

Genom vårt engagemang i Fastighetsingenjörsutbildningen måste vi vara uppdaterade om nya trender inom hållbar byggnadsutveckling, vilket bidrar till vår egen utveckling inom företaget. Vi kommer väldigt nära de här studenterna vilket underlättar när vi ska rekrytera rätt personal, säger Johnny Grauengaard, vd på bsv arkitekter & ingenjörer.

Han ser samarbetet med Yh vid Tekniska Högskolan som mycket viktigt och att det har stor betydelse för dem som kunskapsföretag.

- Det är viktigt att skola och näringsliv kan jobba nära tillsammans inom yrkesutbildningarna, säger han.

"Utbildningen är viktig för regionens näringsliv"

Caisa Björndal, affärsutvecklare vid LogPoint och ordförande i ledningsgruppen för Yh-utbildningen Värdeskapande logistik är mycket glad för att JTH fick klartecken för att starta den utbildningen i höst.Myndigheten för yrkeshögskolan för att få fortsätta detta viktiga arbete.

- Den här utbildningen är viktig för den fortsatta utvecklingen av regionens näringsliv och för att regionen även fortsättningsvis ska kunna vara ett centrum för logistik, säger Caisa Björndal.

Totalt planeras 23 Yh-utbildningar att starta vid JU kommande två terminer, varav 17 på Tekniska Högskolan, två på Hälsohögskolan och en på Jönköping International Business School.

Se listan över Yh-utbildningarna här

Följande nya YH-program har Tekniska Högskolan

på Jönköping University beviljats


Utbildningsnamn

Ort

Automationsingenjör - Robot

Jönköping

Elektroniktekniker

Jönköping

Elprojektör

Jönköping

Svetsspecialist - IWS och svetskontrollant

Jönköping

Värdeskapande logistik

Jönköping

Fastighetsingenjör

Värnamo

Produktionsutveckling

Värnamo

2024-01-11