Aktuellt

Responsible leadership in times of wicked problems -​ examples from school leaders Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Torsdagen den 15 september gästar Lene Foss och Ann Ludvigsson från Skolchefsinstitutet en föreläsningsserie som Linköpings universitet håller i. Foss och Ludvigsson utforskar genom exempel från skolans värld ledarskap i utmanande och samhällsomvälvande tider. Seminariet hålls på zoom och är öppet för alla.

Intervju i Skolporten om boken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

– Skolchefer befinner sig i en position mellan nationell och lokal styrning, mellan professionell och politisk styrning, säger Lene Foss.

Bok: Skolchefers arbete

Forskningsantologin Skolchefers arbete - att leda ansvarsfullt i en föränderlig tid finns nu att beställa. Antologin är skriven av forskare knutna till Skolchefsinstitutet, redaktörer är Lene Foss och Joakim Krantz.

Skolchefer:
Ni bidrar på flera sätt till forskningen om er själva!

Skolchefsinstitutet har under flera år arbetat för att bidra till forskningen om skolchefer. Forskningen bedrivs tätt ihop med skolcheferna själva, ni svarar på enkäter, medverkar i djupintervjuer och deltar i workshops. Sedan tar ni del av resultaten och diskuterar dem med oss forskare också.
Som till exempel på skolchefskonferensen, tack för det! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Facebook