Se bildspel från Öppet hus på Tekniska Högskolan

Öppet hus på Tekniska Högskolan.

Många kom till JTH under Öppet hus den 19 mars för att få veta mer om skolans utbildningar.

Det blev ett lyckat Öppet hus på Tekniska Högskolan vid Jönköping University med många besökare, aktiviteter och goda samtal. Se vårt bildspel här nedan.

William Vince från Kättilstorp söder om Falköping kom till Öppet hus för att få en känsla för Tekniska Högskolan och Jönköping som stad.

- Jag är inte säker på vad jag vill läsa, men jag tycker om teknik, IT, matte och fysik, så det här känns som ”right up my alley”, säger William Vince.

Han tycker att han fick en bra bild av både JTH och dess programutbudet under Öppet hus.

Magdalena Nygren som läser Husbyggnadsteknik/Väg och vattenbyggnadsteknik på JTH, var på Öppet hus med sin lillasyster Cornelia Nygren och hon har sålt in utbildningen bra, för Cornelia är inne på att söka samma program.

- Jag är intresserad av byggnadsteknik och hur man kommer att bygga framtidens städer, säger Cornelia Nygren, som tyckte det var bra att under Öppet hus få information direkt från studenterna.

Goda möjligheter till att få jobb

Denise Laning hade åkt från Stockholm för att få veta mer om Ljusdesignprogrammet på JTH.

- Ljusdesign är något kreativt och det är intressant att lära sig mer om hur ljus påverkar människor, säger hon.

Erik Egrenius som läser sista året på Ljusesignprogrammet och Anton Gunnarsson, alumn från samma program, intygade henne om att möjligheterna till att få jobb inom belysningsbranschen efter att ha studerat Ljusdesign på JTH är goda.

Har gjort möbler till hotell

Viggo Grip Ericsson och Lina Palmér som läser JTH-utbildningen produktutveckling med möbeldesign visade under Öppet hus upp två stora pinnstolar och ett bord som de varit med och tillverkat till Trakt Forest Hotel i Holsbybrunn utanför Vetlanda.

- Det var roligt, lärorikt och utmanande. Möblerna skulle ju inte bara bli snygga, utan även vara hållbara, men de blev bra och vi är väldigt nöjda med slutresultatet, säger Lina Palmér.

"Bra tryck på våra aktiviteter"

Patrik Cannmo, utbildningschef på JTH, tyckte det var roligt att kunna ha Öppet hus på campus igen.

- Vi hade bra tryck på våra aktiviteter och HI TECH (JTH:s studerandeförening) bidrog till god stämning på skolan och gav en bra bild av vårt studentliv, säger han.

Läs mer om Öppet hus på Jönköping University här

2022-03-23