Många besökte Öppet hus på campus

Öppet hus på Jönköping University.

Omkring 1 000 personer besökte Öppet hus på Jönköping University den 19 mars.

Det kom cirka 1 000 personer till Öppet hus på Jönköping Universitys (JU) campus den 19 mars. Under dagen genomfördes även en livesändning där man fick veta mer om de fyra fackhögskolorna, deras utbildningar och studentlivet på JU. Filmen finns att se på JU:s Youtubekanal.

Öppet hus på Jönköping University.

Öppet hus är ett utmärkt tillfälle att få uppleva den internationella känslan som finns på campus, menar Naveed Akhter, Associate Dean of Education på Jönköping International Business School (JIBS).

Omkring 850 personer tog del av informationspassen om utbildningarna på Jönköping Universitys fyra fackhögskolor: Hälsohögskolan, Högskolan för lärande och kommunikation, Jönköping International Business School och Tekniska Högskolan. Det var också många som minglade med lärare och studenter utanför informationssalarna. Flertalet besökare var från närområdet, men det kom även personer från Norrland, Skåne, Västkusten. Mest långväga deltagaren var en presumtiv student från Barcelona.

"Hjälpte mig verkligen"

Alice Danielsson berättar att hon före Öppet hus valde mellan flera olika utbildningar att söka, men att det nu lutar åt medie- och kommunikationsprogrammet på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK).

- Informationspasset om programmet hjälpte mig verkligen och gjorde det tydligare för mig vad jag vill läsa, säger Alice Danielsson.

Sakariye Mohamed från Nässjö gillar IT och programmering och var intresserad av programmet Datateknik: Inbyggda system på Tekniska Högskolan (JTH).

- Det är en bred utbildning och JTH verkar vara en bra skola, så jag hoppas komma in här, säger han.

"Den internationella känslan på campus"

Över 200 anställda och studenter på JU fanns på plats under Öppet hus. Naveed Akhter, Associate Dean of Education, på Jönköping International Business School (JIBS) tycker att Öppet hus är ett utmärkt tillfälle att få uppleva den internationella känslan som finns på JU:s campus.

- Som student här kommer du möta människor från alla länder och kulturer, säger han.

Patrik Cannmo, utbildningschef på JTH, tyckte det var roligt att kunna ha Öppet hus på campus igen.

- Vi hade bra tryck på våra aktiviteter och HI TECH (JTH:s studerandeförening) bidrog till god stämning på skolan och gav en bra bild av vårt studentliv, säger han.

Se filmen från Öppet hus här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se inslaget i SVT Nyheter Jönköping via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppet hus, Högskolan för lärande och kommunikation.

Besökare till Högskolan för lärande och kommunikation får information om skolans utbildningar.

Studerandeföreningen HI TECH på JTH.

Studerandeföreningen HI TECH på Tekniska Högskolan sålde våfflor, spelade musik och gav en god bild av studentlivet på Tekniska Högskolan.

Öppet hus, Hälsohögskolan.

Studenter, personal och besökare på Hälsohögskolan under Öppet hus.

Öppet hus, Högskolan för lärande och kommunikation.

Alice Danielsson, som var på Öppet hus med en kompis, säger att hon med största sannolikhet kommer att söka till Högskolan för lärande och kommunikation på JU.

Öppet hus på JIBS, JU.

Jönköping International Business School (JIBS) under Öppet hus.

Öppet hus på Hälsohögskolan.

Cirka 200 anställda och studenter på Jönköping University deltog i Öppet hus.

2022-03-22