Kristina Areskoug-Josefsson

Vertikals logo

Professor i Folkhälsa och Rehabilitering, Docent i Kvalitetsförbättring inom hälsa och välfärd & Specialistfysioterapeut inom Reumatologi, med forskning främst inom samskapande av hälsa och välfärd, arbetsrelaterad hälsa och sexuell hälsa.

Arbetade i många år på Värnamo sjukhus som fysioterapeut och som forsknings- och utvecklingssamordnare, innan jag 2016 gick över helt till att arbeta på Jönköping Academy for Improvement of Health and Welfare. Sedan 2020 arbetar jag på VID Specialized University som professor utöver tjänsten på Jönköping Academy och på Atferdsvetenskaplig institution vid Oslo Metropolitan University. 2015 vann jag Guldskalpellen Årets Banbrytare 2015 för gränsöverskridande forskningsinsatser.

Min fritid tillbringar jag helst utomhus – paddling, snowboard, orientering, ridning, bad, längdåkning, inlines, löpning, rodd, utförsåkning – det är helt enkelt roligt att träna! Utöver aktiva sysselsättningar är jag en klassisk bokslukare, en all-läsare utan favoritgenre som konsumerar böcker varvat med småkakor.

Drivkraft: Viljan att göra bättre!

Publikationer: https://ju.se/personinfo.html?sign=arekri

Sociala medier: Twitter @tinaareskoug