student
2014-01-24

2014-01-24

Akademisk avslutning

Cirka 180 studenter och ungefär 500 gäster var på plats i Pingstkyrkan för att fira de studenter som tagit examen från Hälsohögskolan.

Annica Herentz presenterade Hälsohögskolans vd Ewa Wigaeus Tornqvist som inledde avslutningen med att hålla ett högtidstal.

- Vi är glada att vi fått medverka till att ni nu nått målen. Välkomna tillbaka till Hälsohögskolan som studenter, forskare eller kanske som lärare, sa hon.

Erik och Anna Anjou sjöng sedan Say you will be there innan Hälso sektions ordförande Andrea Bellini höll sitt högtidstal.

- Ni har under tiden här växt som individer men framförallt i er yrkesroll, sa hon innan hon önskade alla lycka till.

Andrea delade även ut pris till årets Hälsoit som gick till socionomen Yrsa Jarl. En självklar Hälsoit enligt Andrea.

John Bauer Brass spelade It don’t mean a thing och följdes åt av Erik och Anna Anjou som framförde För att jag älskar dig och We can work it out.

Därefter var det dags för arbetsterapeuterna, sjuksköterkorna, socionomerna och magisterstudenterna att i tur och ordning få sina diplom. Efter diplomutdelningen stod samtliga examinerade studenter kvar med sina färgglada sjalar på scenen.

När John Bauer Brass hade spelat Polska från Medelpad delades stipendier ut.

Landstingets stipendium till den student vid Hälsohögskolan som uppnått högsta betyg delades ut av landstingsråd Lena Skaring Thorsén och gick till sjuksköterskan Elin Stjärnvall.

Regionförbundet representerades av forskningsledaren Stefan Österström som delade ut tre stipendium för bästa uppsats. Stipendiet för bästa uppsats inom socialt arbete gick till Hanna Kåhlman och Ardiana Selmani. Maria Dalskog och Åsa Kindevåg fick stipendiet för bästa uppsats inom omvårdnad. Inom ämnet arbetsterapi fick Tove Fagerström och Lina Wendefors ta emot stipendiet för bästa uppsats.

Avslutningshögtiden avslutades med John Bauer Brass som framförde The saints’ hallelujah.

Cookieinställningar