student
2015-03-02

2015-03-02

Kultur på campus


Kultur är ju så trevligt. Men hur ska man kunna välja och hur ska man hinna med allt man vill uppleva? Lösningen finns här: mitt i Jönköping, mitt i veckan, mitt på dagen.

Varje onsdag hela våren kan du ta en halvtimmas break från föreläsningen, dataskärmen eller grupparbetet och vandra in på Högskolebiblioteket. Här får du färdiginslagen kultur på lunchen – slå dig ner och låt dig bli inspirerad och överraskad av de inbjudna konstnärerna, musikerna, författarna och ordvrängarna.

Kultur ska vara billigt och tillgängligt för alla, självklart är det fri entré och öppet för studenter, personal och allmänhet.

Tre små grisar -musik på Jönköpingska

Först ut som kulturakt är trion som lyckats med det omöjliga -att bli profeter i sin egen hemstad.

Trion, som bildades 1987 och består av Göran Hallqvist, Håkan Bülow och Anders Tellander, har blivit lite av en institution i Jönköping.

Konstigt vore det annars, när de på bredaste jönköpingsdialekt musikaliskt guidar sina lyssnare genom stadens underbara mysterier. Var ligger unnegången? Och vad hände i Toparondellen?

Tolkar kommer inte att finnas på plats under spelningen, men efter en stund med trion kommer du garanterat att känna dig mer hemma i Jönköping. Övestyvt!

Mer om kultur på campus