student
2015-04-13

2015-04-13

Skaffa eduroamkonto och bekräfta e-postmobil

Skaffa eduroamkonto för att kunna fortsätta använda det trådlösa nätverket eduroam.

Från och med 2015-05-04 måste du ha ett annat lösenord för anslutning till eduroam än till ditt HJ användarkonto. Tidigare har det varit samma lösenord, men från detta datum kommer det nuvarande lösenordet inte längre att fungera för eduroam. Du behöver därför ett separat eduroamkonto med samma användar-id, men med ett annat lösenord än för ditt HJ användarkonto. Ändringen görs av säkerhetsskäl och krav från internationell akademisk id-hantering.

Skapa ditt konto

Du skapar ditt eduroamkonto och lösenord på Självservice användarkonto . Under en övergångsperiod till och med 2015-05-03 kommer både ditt nya och gamla lösenord att fungera, men därefter fungerar inte ditt gamla lösenord för eduroam . Tänk på att du måste själv lägga in det nyskapade lösenordet till eduroam i aktuella datorer/mobiler/läsplattor etc.

Bekräfta e-postadress/mobilnummer

Passa samtidigt på att i Självservice användarkonto bekräfta den privata e-postadress och/eller ditt mobilnummer för återställande av lösenord som du tidigare har angett. Du måste ha bekräftat uppgifterna för att på egen hand kunna byta ett glömt eller utgånget lösenord.

Läs mer och FAQ/svar på vanliga frågor


Cookieinställningar