student
2015-04-23

2015-04-23

Kom ihåg att skaffa eduroamkonto

Från den 4 maj måste du ha ett eduroamkonto för att kunna använda högskolans trådlösa nätverk. David Lundgren jobbar som supporttekniker inom IT Helpdesk och svarar på frågor.

Vad är ett eduroamkonto?

Det är det konto som används för att ansluta till det trådlösa nätverket. Eduroam är ett internationellt samarbete där universitet och högskolor samarbetar och låter varandras användare utnyttja det trådlösa nätverket på respektive lärosäte samt på en del andra platser som till exempel många flygplatser och järnvägsstationer.

Varför måste anställda och studenter skaffa ett nytt konto?

Ändringen görs av säkerhetsskäl och efter krav från internationell akademisk-id-hantering. Från och med 4 maj måste du ha ett eduroamkonto med tillhörande unikt lösenord för anslutning till det trådlösa nätverket. Det skiljer sig alltså från ditt nuvarande användarkonto på HJ. Tidigare har det varit samma användarnamn och lösen, men från detta datum kommer det alltså inte att fungera längre, så därför behövs ett separat konto.

Hur går man tillväga?

Logga in på hj.se/mittkonto med ditt vanliga HJ användarnamn och lösenord. I slutet av sidan finns rutan för att ange ett lösenord för eduroam. Tänk på att ansvarsförbindelsen ska vara godkänd och att lösenordet måste vara exakt 7 tecken samt följa de övriga lösenordsreglerna.

Passa även på att bekräfta din privata e-postadress och/eller ditt mobilnummer för att på egen hand kunna byta ett glömt eller utgånget lösenord på Självservice.