student
2015-09-09

2015-09-09

Septemberljus på Tändsticksområdet

Lördagen den 26 september är det dags för Septemberljus på Tändsticksområdet. Där andra årsstudenterna på Ljusdesignprogrammet på Tekniska Högskolan vid Jönköping University som tillsammans med Jönköpings kommun och Phosforos ljusdesign, kommer att ljussätta området.Under andra året på Ljusdesignprogrammet på Tekniska Högskolan gör studenterna varje år en utomhuslaboration som är öppen för allmänheten att besöka. Under tidigare år har bland annat Liljeholmsparken och Östra kyrkogården belysts. I år kommer i stället Tändsticksområdet att användas som laborations plats. Tor Olsson är belysningsplanerare på Jönköpings kommun och han är en av de ansvariga för projektet.

- Vi tyckte Tändsticksområdet är en intressant miljö för studenterna att arbeta i eftersom det är bra rumsligt begränsat och det finns både hus och grönt att jobba med där.

Totalt är den femton studenter, uppdelade i fyra grupper som kommer at stå för ljussättningen. Förutom Jönköpings kommun kommer även Phosforos ljusdesign delta i projektet och fungera som mentor för studenterna.

Allmänheten välkomnas att titta på det spännande ljussättningarna på Tändsticksområdet efter mörkrets inbrott. Fram till midnatt kommer studenter och andra ansvariga att finns på plats på Tändsticksområdet för diverse frågor. Tor Olsson ser mycket framemot kvällen.

- Det ska bli jättespännande. Det är bra utomhusbelysning där redan men detta kommer bli något helt annat. Jag hoppas att de blir bra väder också.

Cookieinställningar