student
2015-09-23

2015-09-23

JU Mobile appen är mer populär än någonsin

År 2012 lanserade appen JU Mobile, som ger studenter vid Jönköping University personlig studieinformation. Användning av appen har sedan start ökat konstant och används nu av 6000 personer dagligen. Joakim Andersson som är systemutvecklare på IT-support, har bra koll på appen.

Vad används appen till?

JU Mobile är en mobil applikation avsedd för JU studenter. Appen ger studenten personligt studieinformation såsom resultat på kurser och prov, grupprumsbokningar och schema. Den skickar personliga notiser om bland annat ändringar i schemat och resultat på prov. JU Mobile är initierad och framtagen av IT-Service.

Hur många använder appen?

JU Mobil är nu uppe i drygt 6000 unika användare dagligen. Aktiva unika användare per vecka ca 7500. På månadsbasis är det 9000 unika användare.

JU Mobile lanserade terminsstarten 2012 och började då på ca 3000 unika dagliga användare. Sedan dess har den konstant ökat och från och med denna terminsstart har vi brutit ett nytt tusental (6 000).

Varför tror du att appen är så populär?

Den ger studenten personlig information på ett enkelt sätt. Visionen är att ”Förenkla studentens vardag”. JU Mobile är unik och inget annat lärosäte har en app som ger studenten personlig anpassad data.

Finns det några planer på att utveckla appen?

Det finns många idéer på ny funktionalitet och förbättringar i appen. För tillfället finns dock ingen utvecklingstid inplanerad.


Ladda ner appen här, för iphone eller android.