student
2015-12-14

2015-12-14

Var med i publiken när uppmärksammad podcast spelas in utomhus

Det blir heta debatter i decemberkylan när satsningen Vertikals flyttar ut på högskolans campus för årets sista inspelning av podden Vertikala samtal. Kom och var med när forskare och andra gäster diskuterar högaktuella ämnen.

Vertikals är en kommunikationsplattform för forskare vid Jönköping International Business School vid Jönköping University. Med bloggposter, en aktiv dialog i sociala medier och med ett antal podcasts sprids aktuella forskningsresultat, analyser och tankar till en bredare publik. Den mest lästa bloggposten har passerat 24 000 visningar och har bland annat inspirerat till en nationell konferens som under 2016 genomförs för tredje gången.

Under inspelningen den 16 december kommer podcasten Vertikala samtal att titta närmare på frågan ”Vart tar forskningen vägen?” Varje år produceras enorma mängder forskning, men en avhandling når sällan en spridning i bredare kretsar. Vems är ansvaret; forskarnas eller mediernas? Vi har en diskussion med Dan Sylvebo, ledarskribent på Jönköpings-Posten, Magnus Nilsson programledare på P4 Jönköping, Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi och Johan Roos, vd Jönköping International Business School.

Vi kommer också att titta närmare integrationsfrågan. Sverige håller på att delas och segregationen ökar allt mer. Med en ökande flyktingström under 2015 är frågan högaktuell. Hur ser läget egentligen ut i landet? På vilka platser ökar segregationen och vilka har hittat lösningar på denna svåra utmaning? Vilket ansvar har företag, kommuner och stat för att inkludera så många som möjligt? Detta diskuterar podden med Mattias Nordqvist, professor i företagsekonomi, Lina Bjerke, doktor i nationalekonomi och Sofia Wixe, doktorand i nationalekonomi.

Programledare är Johan Wangström som varit utrikeskorrespondent för Sveriges Radio i New York och mångårig medarbetare för Ekot.

Kom och var med i publiken!

 

Plats: Campus, Jönköping University
Datum: Onsdagen den 16 december
Tid: 11.00 och 13.00

För mer information kontakta

Emil Danielsson
E-post: emil.danielsson@ju.se
Telefon: +46 704 210400