student
2016-01-18

2016-01-18

JIBS-studenter vann VM i familjeföretagande

För tredje året i rad har ett studentlag från JIBS kammat hem segern i tävlingen Family Enterprise Case Competition (FECC) vid University of Vermont.

Tävlingen hålls varje år i Burlington, Vermont och deltar gör några av världens främsta högskolor och universitet som bedriver utbildning och forskning inom familjeföretagande.

Paul Soergel, Jeaninne Strauss och Fredric Gyllensten representerade JIBS och Jönköping University i den prestigefyllda tävlingen i år. Under hösten har de tränats hårt av sin coach, docent Massimo Bau vid JIBS –varje onsdag och lördag har laget samlats och läst teorier, analyserat problem och jobbat med case från tidigare tävlingar.

Under tävlingen får studentlagen sätta sig in i frågor som är unika för familjeföretag och tillämpa det de lärt sig i klassrummet, för att lösa skarpa case från olika familjeföretag. Tävlingen hölls den 14-16 januari och under tuffa deltävlingar tog sig JIBS-laget ända fram till en seger. I varje deltävling presenterar lagen sina lösningar för en jury som avgör vilket lag som bäst har förstått, analyserat och bäst löst problemet.

- Träningen inför tävlingen har gett mig en bra chans att vässa min förmåga att arbeta i team och dessutom lärt mig mycket om komplexiteten i familjeföretag. Det är riktigt tuffa case i tävlingen och strassande att analysera, men vi har verkligen en bra coach och ett starkt lag! sa Paul Soergel, en av lagmedlemmarna, inför tävlingen.


Laget med coach: Fredric Gyllensten, Jeaninne Strauss, Massimo Baù och Paul Soergel.