student
2016-01-18

2016-01-18

Uppstart för Pathway Programmes

Den 18 januari började över 50 internationella studenter att studera Jönköping Universitys engelskförberedande program; Pathway Programme.

Jönköping University erbjuder som första lärosäte i Sverige engelskförberedande program för vidare akademiska studier.

– Detta sätt att bygga förutbildning i kombination med vidare studier på kandidat- eller masterprogram är vi först med i Sverige, säger Hanna Ståhl, som har lett projektet med att ta fram och sätta upp ett förutbildningscenter på JU; Pathway Programmes.

De som läser Pathway Programmes vid Jönköping University kommer mestadels studera på campus i Gränna, där de även bor. Ungefär en dag i veckan har de lektioner på campus i Jönköping.

Första terminens studenter kommer främst från Kina och Iran, men även från Bangladesh, Irak, Indien, Grekland, Pakistan och Turkiet. Dessa studenter kommer att läsa en termins Pathway Programme. JU erbjuder även Pathway Programmes för ett läsår eller som sommarkurs. I Pathway Programme ingår, utöver engelskastudier, även kurser om att leva och studera i Sverige samt kunskaper för vidare akademiska studier. Över hälften av de nuvarande studenterna har redan ansökt för att fortsätta studera vid Jönköping University höstterminen 2016.

– Till vårens första terminskurs har 52 internationella studenter antagits och avlagt studieavgift. Av dessa har 29 valt att ansöka till ett kandidat- eller masterprogram vid JU med start 2016, vilket är otroligt positivt, säger Hanna Ståhl.


Hanna Ståhl tillsammans med tre studenter.


Studenternas första aktivitet.