student
2016-05-30

2016-05-30

Alla studenter på JU är välkomna på föreläsningen ”Mångfald - besvärligt härligt?!”

3 juni kl. 09.00-12.00 har Hälsohögskolan bjudit in föreläsaren Charlotte Signahl att föreläsa om mångfald och hur det påverkar oss i vår vardag.

Vad menar vi egentligen med mångfald och framför allt, om det nu är så viktigt, hur görs den? Hur kan du själv spela roll? Finns det verkligen lagar och forskning inom dessa områden? Genom att dela med sig av egna erfarenheter och backa upp med forskning får du som deltagare en förståelse för möten mellan människor och hur dessa kan gå både rätt och fel.

Tid och plats

Fredag 3 juni klockan 09.00 - 12.00
Kurt Johansson-aulan, Hälsohögskolan
Ingen anmälan krävs, men det är ett begränsat antal platser så kom i tid.
Föreläsningen är öppen för alla studenter och all personal vid Jönköping University.

Delar av innehållet

  • Det är genom ord vi till stor del kommunicerar. Hur uppfattas olika ord och vad händer med dem över tid? Vi samtalar om ord som kan uppfattas som rasistiska, sexistiska, homofoba eller islamofoba. Hur bemöter vi varandra?
  • Hur påverkar detta vår rekrytering och kompetensförsörjning? Vår produktion och vår lönsamhet? Vem vill jobba hos oss och köpa våra produkter? Hur ger vi service och får alla den vård de ska ha?
  • Vi vill också syna vad användandet av ord har för påverkan på oss själva. Hur låter vi etiketter och roller styra oss? Hur kan vi göra oberoende val i stället?

Föreläsare

Läs mer och föreläsaren Charlotte Signahl.

Cookieinställningar