student
2016-09-02

2016-09-02

JU-student vann silver i roddtävling

JU-studenten Lovisa Claesson kammade hem en silvermedalj från världsmästerskapen i rodd, och flera medtävlande studenter visade framfötterna.

Världsmästerskapen i rodd hölls i Rotterdam den 21-28 augusti. Från Jönköping University var fem studenter mer och tävlade. Filip Nilsson, Martin Johansson, Axel Ekros och Oskar Svensson rodde i klassen Scullerfyra lättvikt på U23. Laget tog sig till final, där de gjorde säsongens bästa lopp och slutade på sjätteplats, fem sekunder från guldet.

- Känslan direkt efter finalen var mersmak, just för att medaljerna var så nära. Men med lite distans till loppet så är vi alla väldigt nöjda och mästerskapet fungerar som en stor motivation för den kommande vinterträningen, säger Filip.

Även Lovisa Claesson känner sig nöjd med sin prestation i VM. Lovisa rodde i klassen Singlesculler på U23. Totalt blev det fyra lopp för henne, där finalloppet blev det bästa. Lovisa kammade hem en silvermedalj, som blir hennes andra världsmästerskapsmedalj sedan hon började tävla i rodd.

- När jag tänker tillbaka på mästerskapet är jag väldigt nöjd med inte bara min egen insats utan alla i det svenska laget presterade på topp. Jag vill också rikta en stor eloge till alla coacher som gav oss de bästa förutsättningarna för att kunna prestera på topp, säger Lovisa.

De tävlande studenterna går nu in i en välförtjänt vila, innan vinterträningen kommer igång.

 

Bilder från Rotterdam

Förstora bilden

Lovisa Claesson

Filip Nilsson, Martin Johansson, Axel Ekros och Oskar Svensson